Folke-SUVenes konger

Honda CR-V, Mitsubishi Outlander, Land Rover Freelander. Folke-SUV og firehjulstrekk er nærmest en landeplage - ”alle” skal ha det. Og det skyldes absolutt ikke bare et blaff før nye avgifter trer i kraft. Bransjefolk mener både SUV og 4x4 er kommet for å bli.

I november hadde nær 40 prosent av alle solgte nye biler firehjulstrekk. En del av dette skyldes nok at en rekke 4x4-modeller blir noe dyrere neste år som konsekvens av det nye avgiftssystemet som trår i kraft fra nyttår. Likevel mener bransjefolk at trenden er kommet for å bli. Har man først planlagt å kjøpe en firehjulstrekker til rundt en halv million kroner, så er ikke en avgiftsendring på kanskje 20-30.000 kroner noe som forpurrer dette.

Godbitene samlet

Våre artikler om nye Honda CR-V og Mitsubishi Outlander ble aller mest lest. Men har du gått glipp av våre mange 4x4-godbiter den siste tiden, har vi samlet de fem aller mest populære artiklene de siste to månedene her. Ha en fortreffelig lesning.

1 - PRØVEKJØRT: Honda CR-V, folke-SUV i splitter nye klær

Folke-SUVenes konger


Honda CR-V har markert seg i SUV-sektoren. Ikke så mye for offroadegenskapene som et ikon for aktive kontormennesker og fremmadstormende familier. Tredje generasjon CR-V forsterker seg kraftig som en høy, robust familiebil med firehjulstrekk. En stasjonsvognkiller til priser fra 360.000 kroner. Gjenopplev saken her.

2

- PRØVEKJØRT: Outlander II - den nye Norgesbilen

Folke-SUVenes konger


Nye Outlander bryter ikke bare designmessig med forgjengeren. Den innvier også Mitsubishis nye (og første) globale plattform som blant annet skal deles med kommende Lancer Sport Sedan. Outlander II lanseres først med en sterk og velprøvd dieselmotor, og den har også en del andre attributter som gjør at vi tror den vil kjempe helt i toppen i sin kategori. Gjenopplev saken her.

Artikkelen fortsetter under annonsen

3 - TEST: Bissnisstanks fra Mercedes

Folke-SUVenes konger


Mercedes GL 320 CDI 4Matic er et mektig slagskip på fire hjul. Den nye statustanksen fra Mercedes - GL-klasse - kjører som en personbil, har terrengegenskaper som en jeep, og er like luksuriøs for begge modus. Dette er bil vi svært nødig ville levere fra oss igjen. Gjenopplev saken her.

4 - PRØVEKJØRT: Land Rover Freelander 2

Folke-SUVenes konger


Andre generasjon Land Rover Freelander er så kraftig forbedret at den fremstår som en helt annen type bil enn dagens utgave. Men billig er den dessverre ikke. Freelander 2 skal gi den britiske fabrikken en ny giv og setter et foreløpig punktum for en fullstendig oppgradering av Land Rover-paletten. Gjenopplev saken her.

5 - TEST: Helårsbilen Audi Allroad

Folke-SUVenes konger


Nye Audi A6 Allroad er blitt større, sterkere, flottere og mer sivilisert. Men nettopp det siste kan være en liten spiker til kisten for Allroad. Er den ganske enkelt blitt for lik en vanlig A6 med Quattro og luftfjæring? Les vår test av 3.0 diesel med 450 newtonmeter og automatgir.
Gjenopplev saken her.

For ikke å glemme denne: 4x4-prisene neste år. Nå velger mer enn en av fire nybilkjøpere 4x4. Men er det lurt å kjøpe nå eller over nyttår? Vi har samlet prisene på de mest populære firehjulstrekkerne. Les saken her.