Folke-SUV fra Volkswagen rundt hjørnet

VW utvikler, som vi har annonsert tidligere, en lillebror til Touareg. Den skal konkurrere i en kategori som blir større og større, men hvor europeerne hittil har spilt en svært liten rolle.

Folke-SUV fra Volkswagen rundt hjørnet

Folke-SUV fra Volkswagen rundt hjørnet

  1. Store bilder
Folke-SUV fra Volkswagen rundt hjørnet


Volkswagen kaller det "nedtellingen til den nye Tiguan" og iscenesetter dermed prepareringen av markedet før den endelige avdukingen av den kommende kompakte SUVen, sannsynligvis i Frankfurt til neste år. I mellomtiden har "Concept Tiguan" première i Los Angeles.

Mylder

Det myldrer formelig av kompakte SUVer på markedet, og japanere og koreanere har inntil nylig dominerert segmentet fullstendig. Vi kan nevne bestselgere som Toyota RAV4, Suzuki Grand Vitara, Hyundai Tucson, Subaru Forester, Kia Sportage... Senest ankomne i kategorien er biler som Mitsubishi Outlander II, Land Rover Freelander 2, Honda CR-V, Opel Antara, Chevrolet Captiva, Jeep Compass og Hyundai Santa Fe. Europeerne er på vei inn, ofte godt hjulpet av asiatiske partnere. Unntak er Ford-gruppen (Freelander og kommende Ford-SUV), og altså denne VW-kreasjonen. Concept Tiguan er etterfølgeren til Concept A og presenteres med en "ren" dieselmotor med Bluetec-teknologi.

Kraft og muskler

Folke-SUV fra Volkswagen rundt hjørnet


Klaus Bischoff, sjefsdesigner for eksteriøret, sier at det var viktig at bilen skulle fremstå som muskuløs og kraftfull. Det lange panseret og den "oppreiste" silhuetten skal gi bilen et selvsikkert uttrykk. Når det gjelder dimensjonene er de kompakte. Med 440 centimeter er Concept Tiguan bare litt lengre enn Toyota RAV4. Konseptet er 185 centimeter bredt, antakelig en del breddet i forhold til hva den endelige versjonen vil bli. Høyden på 169 centimeter fremstår som relativt moderat.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Bluetec

VW samarbeider med Audi og DaimlerChrysler om den såkalte Bluetec-teknologien som allerede er blitt introdusert på Mercedes-modeller i USA. Det dreier seg om et modulært konsept som gjør det mulig å redusere utslippene fra dieselmotorer til et mye lavere nivå. Særlig er det NOx-utslippene som renses på denne måten, noe som er spesielt viktig i USA.

Mye ferdig, noe studie

Folke-SUV fra Volkswagen rundt hjørnet


Hvis man mentalt ser for seg bilen med en mer moderat farge og med normale dekk, har man sannsynligvis bildet av noe ganske nær den ferdige Tiguan. Concept Tiguan er imidlertid en showbil som vises i Los Angeles for å bygge opp et image for europeiske - spesielt tyske - SUVer som et troverdig - og ønskverdig - produkt. Derav de ganske grusomme dekkene med "matchende" oransj mønster, som man også ser spor av i interiøret. Ellers vises bilen med interiørløsninger som forventet i denne typen bil og som vil bli å finne i produksjonsbilen.

Denne kan altså forventes i salg et godt stykke ut i 2007.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Volkswagen-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder