Folke-kupé med nytt fjes

Hyundais lille kupé har levd et anonymt liv siden den ble lansert i 2001. Det har man tenkt å gjøre noe med ved å gi den noen visuelle oppdateringer.

Folke-kupé med nytt fjes

Folke-kupé med nytt fjes

  1. Store bilder
Folke-kupé med nytt fjes


Det er altså snakk om en helt ordinær ansiktsløftning med hensikt å gi kupéen et litt mer moderne utseende. Endringene består i en omdesignet front og en noe annerledes hekk, men forandringene er beskjedne og man skal ha god kjennskap til Hyundai for overhodet å se noen forskjell.

Uforandret motorutvalg

På den tekniske siden er ting som før. Tre bensinmotorer er tilgjengelige hvorav den største, en 2,7-liters V6 med 167 hestekrefter, kun tas inn til Norge på bestilling. Den mest aktuelle motoren for det norske markedet er en 1,6-liter på 105 hestekrefter. Denne er imidlertid ikke blant de sprekeste med sine 11,5 sekunder på sprinten fra stillestående til hundre, men ønsker man mer krefter kan man også kjøpe en 2,0-liter på 143 hester. Denne gir vesentlig bedre prestasjoner med 0-100 overstått på 9,2 sekunder. Toppfarten ligger på 208 kilometer i timen. Standard girkasse er femtrinns manuell, men de to største kan også leveres med firetrinns automat.

Brukbare kjøregenskaper

Folke-kupé med nytt fjes


Da vi testet Hyundai Coupé 1,6 for fire år siden var vi positive til kjøreegenskapene. Derfor er det ikke noe stort problem at disse er uforandrede. Likevel må vi ta i betraktning at konkurrentene mellomtiden har tatt et steg videre, og med en startpris på omtrent 250.000 kroner er det lett å velge andre alternativer.

Hyundai Coupé kommer i oppdatert utgave til Norge i oktober.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Nissan-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder