Flotte, store Mini-bilder

Suksessbilen Mini Cooper er blitt helt ny. Men da vi presenterte bilen for et par uker tilbake, var imidlertid bilen fortsatt delvis maskert. Nå kan vi vise deg alt.

Publisert
Sist oppdatert
Flotte, store Mini-bilder

Flotte, store Mini-bilder

 1. Fotoalbum


BMW og Mini vet sannelig å fore pressen med en jevn strøm. Da vi nylig kunne skrive om bilen på bakgrunn av de første offisielle meldingene – se artikkellink i bunn - var imidlertid de avbildede bilene maskert både rundt lykter foran og bak og ved blinklys på siden foran.
Det, tenkte vi, kunne jo være spennende, siden bilen ellers er uhyre vanskelig å skille fra forgjengeren - i hvert fall rent utseendemessig.

"Nye" lykter

Flotte, store Mini-bilder
Dagens Mini Cooper S
Dagens Mini Cooper S Vis mer
Nye Mini Cooper S
Nye Mini Cooper S Vis mer


For akkurat som med for eksempel BMW med nye X5, har Mini åpenbart ikke funnet grunn til å tukle med en suksesdesign. Samtlige paneler på nye Mini, i likhet med alt under overflaten, er imidlertid nytt.

Og de tidligere maskerte lyktene? Jepp, også her trenger vi bilder av ny og gammel rett ved siden av hverandre for å se forskjellen… Nå sitter frontlyktene fast og følger ikke med når man åpner panseret. Samtidig er fremre blinklys integrert i frontlyktene. Baklyktene har på sin side økt i størrelse.

Fin akselerasjon

Av nye opplysninger som har dukket opp siden forrige artikkel, nevner vi akselerasjonstidene fra null til hundre kilometer i timen. De oppgies til 9,1 sekunder for Cooper med 120 hester, mens Cooper S med 175 hester drar til på 7,1 sekunder. Det er ned henholdsvis 0,1 og 0,3 sekunder. Til glede for nye lesere; Det er fortsatt 1,6 liters rekkefire bensinmotorer, men på S-utgaven er altså kompressoren erstattet med turbo. I første halvdel av 2007 dukker det opp en 1,4-liters bensinmotor med 95 hester. Det er også varslet en dieselutgave.

Britisk humor

Nye Mini Cooper produseres ved fabrikken i Oxford, noe som ikke er dumt med tanke på bilens ekstra store popularitet i England. Av hittil 800.000 produserte Minier siden 2001, er 200.000 solgt i hjemlandet.

Slik ser de nye baklyktene ut.
Slik ser de nye baklyktene ut. Vis mer


PS. Vi har ikke for vane å lede våre kjære lesere ut av DinSide, men har ikke hjerte til annet enn å henvise Mini-entusiaster som ennå ikke har fått det med seg; Minis egen web (mini.com) på den nye Minien er ustyrtelig morsom – britisk humor på høyt nivå.

 • Store bilder finner du her.

  Relaterte artikler:

 • Nye Mini: Nesten lik, helt ny

  Her finner du mer Mini-stoff:

 • Tester
 • Nyheter
 • Nybillanseringer
 • Spionbilder
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer