Mini Crossover Concept
Mini Crossover ConceptVis mer

Flere modeller fra Mini

Mini utvider modellprogrammet og viser to nye modeller om få måneder.

Begge vil trolig vises på høstens store bilutstilling i Frankfurt, i henholdsvis produksjons- og konseptform. Det melder britiske Autocar. Produksjonsbilen det dreier seg om er en liten crossover som vi har sett spionbilder av lenge, og som ble vist i konseptform for et snaut år siden under navnet Crossover Concept.

Firehjulsdrift

Som navnet antyder dreier dette seg om en crossover, en mellomting mellom en kombikupe og en SUV. Firehjulsdrift vil bli tilgjengelig, men trolig ikke standard på alle varianter. Selv om bilen etter alt å dømme skal vises i september, vil den nok ikke komme på markedet før godt ut i 2010.

Dette blir nok Minis største modell og den vil trolig få to bakdører, en på hver side, i motsetning til Clubman som bare har det på den ene siden.

Mer om Crossover Concept her.

Nye Mini kabriolet
Mini kabriolet
Mini Crossover Concept
Mini Crossover ConceptMotorer

Motorutvalget blir nok omtrent det samme som i dagens Mini og Mini Clubman. Det vil si tre 1,6-litere, med mellom 110 og 175 hester. Den minst effektsterke varianten er dieseldrevet. Den lille 1,4-literen med 95 hester blir nok ikke aktuell.

Roadster

Den andre bilen som sannsynligvis skal vises, og som det er knyttet langt større usikkerhet til, er trolig en toseters roadster. Den skal sannsynligvis baseres på vanlige Mini, men får bare to seter og blir nok en del lavere for sportsligere profil og kjøreopplevelse. Foreløpig er det bare snakk om en konseptbil. I så fall vil Mini kunne tilby både to- og fireseters åpen bil. Firesters kabriolet finnes allerede. Noen eventuell produksjonsversjon av roadster er nok ikke aktuell før om et par år.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les prøvekjøring av nye Mini kabriolet her.