Flere Mini-modeller kommer

Mini har flere nye modeller på trappene. Nå bekreftes det at konseptbilene Coupé og Roadster virkeliggjøres om ikke lenge.

Mini Coupé Concept som ble vist frem i fjor
Mini Coupé Concept som ble vist frem i fjor Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mini er i ferd med å utvide modellprogrammet sitt betydelig. Deres hittil største modell, Contryman, kommer til vinteren med høyere bakkeklaring og mulighet for firehjulsdrift. Men mer er altså på gang. På fjorårets høstutstilling i Frankfurt viste man frem konseptbilene med de selvforklarende navnene Coupé og Roadster. Nå uttaler en talsmann for Mini at disse ikke er langt unna.

Coupé kommer først og skal ligge omtrent et halvt år bak Countryman i løypa. Det betyr at den blir markedsklar om et års tid. Roadster skal følge omtrent et halvt år etter der igjen, i følge talsmannen, gjengitt i leftlanenews.com.

Les mer om Countryman her.

Sportsligere

Begge modellene har mindre fokus på praktiske egenskaper enn den vanlige Mini-modellen. Her er det den sportslige profilen som er rendyrket. Når det gjelder kjøreegenskaper har man jo et svært godt utgangspunkt i vanlige Mini Cooper i så måte.

Mini Coupé Concept som ble vist frem i fjor
Mini Roadster Concept ble også vist frem på Frankfurt-utstillingen i fjorFlere motorer

Motormessig regner vi med at det kommer en rekke alternativer. Konseptbilene hadde en 1,6-liters turbomotor med 211 hester under panseret i fjor. Vi regner med at denne motoren også kommer med mindre effekt, til fordel for norske bilkjøpere.

Mer om Mini Coupé Concept her.

En dieselversjon er det nok også ganske sannsynlig at vi får se. Firehjulsdrift blir nok imidlertid trolig forbeholdt Countryman.

Satser bredere

Med lanseringen av disse to modellene, vil Mini gå fra å ha to til fem modeller på et drøyt års tid. Det er en solid vekst og trolig et tegn på at produsenten søker en bredere kundemasse i fremtiden.

Kilde: Leftlanenews.com