Flere med fem års garanti

Nå kan du få fem års garanti på alle bilmerker, pluss reservedeler.

Bilimportøren Harald A. Møller AS meldte i går at de fra 1. januar i 2011 gir fem års garanti på alle selskapets bilmerker, Audi VW og Skoda. Dette har skapt storm og spekulasjoner om hvorvidt andre følger etter. BMW, Subaru og Toyota er blant merkene som har sagt de ikke har planer om dette. Det finnes derimot private aktører i markedet som nå tar saken i egne hender.

Helgetrafikken er farligst

Fem år på alle merker

Daglig leder av Automelger1 i Bergen, Inge Skogesal, forteller at de nå gir fem års garanti på alle bilmerker de fører, noe som i praksis betyr de aller fleste. Egne garantivikår er formalisert, og skiller seg ikke nevneverdig fra de bilprodusentene selv opererer med. - Vi har spesifisert de tingene som ikke dekkes, forteller Skogesal. Vilkårene vi har fått tilsendt forteller at dette er utstyr som lamper, dioder, batteri, setevarmer, varmetråder, dieselvarmer, partikkelfilter og katalysator.

Du få rnormalt ikke garanti, du kjøper den.

Fra første registreringsdato

Garantien gjelder fra første gang bilen var registrert, uavhengig av hvor. Kjøper du en tre år gammel bil som er importert, så får du altså garanti for de to siste årene av perioden, uavhengig av fabrikantens garantitid. Kjøper du eksempelvis en tre år gammel Toyota, så får du to år ekstra garanti i forhold til om du kjøpte tilsvarende bil et annet sted.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hva er kvalitet?

Geografisk utfordring

Automegler1 Bergen opererer lokalt, men sier det ikke vil by på problemer å selge til andre kanter av landet.

- Dersom noe skulle oppstå er det bare å ta kontakt, forteller Skogesal. Kunden vil deretter bli rekvirert til et nærliggende verksted for utbedring av feilen. Per i dag har Automegler1 avdeling i Bergen, Stavanger og Øystese. Tilsammen vil disse omsette rundt 700 biler i 2011.

Reparasjoner kan bli billigere

Ingen kostnad

På forespørel om hvor mye han har lagt på prisen per bil forteller Skogesal at dette er null.

- Vi har lite feil på bilene, i og med at vi stort sett selger nyere biler, forteller han.

I tillegg vil mersalget takket være den utvidede garantitiden antagelig gjøre godt opp for eventuelle merkostnader. Dette betyr at du sammen med andre tilbud i markedet nå kan få en hvilken som helst bil levert med fem års garanti fra første registreringsdag. Det betyr også at du nå kan kjøpe en bruktbil med utvidet garanti i forhold til hva du vil få hos de fleste andre, der bruktbilgarantien ofte ikke er mer enn 3-6 måneder dersom fabrikkgarantien har utløpt.

Hva er billigst - vedlikehold eller reparasjon?

Fem års garanti på deler

Kjeden BilXtra går samtidig ut med å gi fem års garanti på reservedeler, byttet på deres verksteder. Dette gjøres antagelig som et mottrekk i den pågående kampen mellom merkeverkstedene og de frittstående. Denne garantien er også lenger enn hva originalverkstedene i utgangspunktet gir, så fra nå av kan bilhold være forbundet med fem års garanti, uansett hvilke merke du ønsker å kjøpe. Det samme kan reparasjoner.