Flere henter bil i utlandet

I fjor ble mer enn 28.000 brukte utenlandske biler hentet inn til Norge. I år kan tallet bli enda høyere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av 2001 klarte ikke de offisielle norske bilimportørene å selge mer enn 91.916 nye biler, en nedgang på nærmere 6.000 bilder sammenlignet med 2000.
Samtidig ble det altså bruktimportert mer enn 28.000 biler, noe som betyr at det ble bruktimportert én bil for hver tredje nybil som ble solgt.

Markant økning

I år kan det se ut som om bruktbil-importørene har blitt enda mer aktive. Tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV) viser i hvert fall at det i april ble hentet 2.801 brukte biler til Norge, en økning på hele 39,5 prosent sammenlignet med samme måned i fjor, da bruktimportørene nøyde seg med å hente 2.008 biler. Hittil i år har 9.336 biler brukte biler ankommet Norge, mot 8.015 biler i fjor.

Volkswagen prøver seg

April-statistikken fra OFV inneholder også andre interessante tall. Blant annet viser den at Volkswagen ble Norges mest solgte bilmerke forrige måned. Dermed fikk Volkswagen omsider tatt igjen litt med Toyota, som med hårfin margin ble Norges mest solgte bilmerke i 2001 og som ble det mest solgte bilmerke i både januar, februar og mars i år.

Toyota leder fortsatt

Volkswagen kan takke sine Golf-kampanjer for det førsteplassen. Golf ble nemlig Norges neste mest solgte bilmodell i april. Likevel, hvis vi ser 2002 under ett, leder Toyota fortsatt med trygg margin. Toyota har hittil i år solgt 4.835 biler, mens Volkswagen ikke kan vise til mer enn 3.862 biler.

Ford frem

I tillegg merker vi oss at Ford har gått forbi Peugeot og dermed har plassert seg bronseplass på nybilstatistikken. Volvo har også snappet åttendeplassen fra Renault, som dermed har falt ned på en niendeplass.

Ti-på-topp-listen hittil i 2002, lyder som følger: Toyota, Volkswagen, Ford, Peugeot, Opel, Audi, Nissan, Volvo, Renault, Citroën.

Kilde: Opplysningsrådet for Veitrafikken (OFV)

Relaterte artikler:


  • Bli din egen bilimportør (med importkalkulator)
  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!