Flere billige bybiler på vei

Volkswagen-konsernet har nå bestemt seg for å starte produksjon av bittesmå og miljøvennlige bybiler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den norske Volkswagen-importøren opplyser i en pressemelding at de nye modellene vil settes i produksjon tidlig i 2011, altså om to år. De små bilene vil ifølge importøren produseres med både Seat-, Skoda- og Volkswagen-emblemer. Audi nevnes ikke, men som vi har skrevet tidligere, er det klart at også Volkswagen-konsernets premiummerke vil komme med nye modeller som er mindre enn dagens A3.

De nye småbilene vil bli produsert ved Volkswagenkonsernets fabrikk i Slovakias hovedstad Bratislava og vil være basert på konseptbilene UP og Space UP. Disse ble første gang ble vist ved diverse bilutstillinger i 2007 og går under fellesbetegnelsen "New Small Family".

Ikke først ute

Volkswagen er imidlertid ikke spesielt tidlig ute i minibilsegmentet. Riktignok står småbilen Fox på paletten (markedsføres ikke i Norge), men denne er nesten 383 centimeter lang og er dermed mer å regne som småbil enn en minibil.

Citroën, Peugeot og Toyota lanserte sin samarbeidsbil C1/107/Aygo (344 cm) allerede i 2006 og Toyota vil om få uker lansere verdens minste fireseter; iQ. iQ er kun 299 centimeter lang, noe som vil gjøre bilen uvanlig praktisk i bytrafikken.

CO2

Men minibilene er ikke bare lette å parkere. Grunnet liten størrelse og lav vekt gir minibiler også potensial for svært lavt forbruk og ditto CO2-utslipp. Alt tyder på at CO2-utslipp vil bli et stadig viktigere avgiftkomponent rundt om i verden i årene som kommer, noe som legger forholdene godt til rette for produsenter som kan tilby gode, praktiske og rimelige minibiler.

Space Up! Foto: Pressebilder
Space Up! Foto: Pressebilder
Foto: Pressebilder


Les også:

  • Audi satser på småbiler
  • Volkswagen med bybil-konsept