Flere bilder av Audi RS6

Audi RS6 skal straks vises. Vi varmer opp med de siste spionbildene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det tyske trekløveret av familiesportsbiler blir ikke komplett før Audi slipper sin RS6. Riktignok har BMW M5 og Mercedes-Benz E 63 AMG Audi S6 å bryne seg på, men denne har for lite effekt til virkelig å utfordre nevnte konkurrenter. Faktisk er den mer sammenlignbar med BMW 550i og Mercedes-Benz E500.

V10 twinturbo

Men med kommende RS6 blir det fart på sakene. Motoren er den samme som i S6, men V10’eren på 5,2 liter er her utstyrt med doble turboladere. Det gir mye krefter. Veldig mye. Effektsifrene er ennå ikke bekreftet, men leter du litt på nettet, finner du fort ut at 579 er et hett forslag hva antall hestekrefter gjelder.

Overtak

image: Flere bilder av Audi RS6

Flere bilder av Audi RS6

  1. Store bilder
image: Flere bilder av Audi RS6


Det er i så fall betydelig mer enn BMW og Mercedes stiller til start med. Førstnevnte har 507 hester og Mercedes henter ut 514 hestekrefter fra sin digre V8’er. Det betyr imidlertid ikke nødvendigvis at Audi blir veldig mye raskere. På grunn av Audis velprøve firehjulsdrift kreves litt mer krefter enn hva som er nødvendig for konkurrentene med kun bakhjulsdrift.

Sedan og stasjonsvogn

Avbildet på disse fotografiene fra Automedia er stasjonsvognutgaven av RS6. Også en sedan vil bli tilgjengelig, med enda litt bedre fartsressurser takket være lavere vekt. Størsteparten av karosseriet er dekket av en rutete plastmaskering, men detaljer som solide luftinntak, store hjul og bremser og en bakre diffuser avslører fort at dette er en RS6. De to enderørene er ovale, i motsetning til på S6 som har fire runde.

Audi RS6 skal vises på bilutstillingen i Frankfurt som åpner 13. september. Følg med videre, med andre ord.

Til Norge kommer den neste år. Stasjonsvognutgaven er på plass i mars, mens sedanen kommer i august 2008.

  • Store spionbilder finner du her.
  • Her finner du mer Audi-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!