Flerbruks-fornyelse: "Familie-buss" fra Hyundai

Dagens Hyundai Trajet har ikke vært noen racer, ei heller i salgsstatistikkene. Nå er en ny flerbruksbil på trappene, oppdaget av våre partnere i Automedia.

Flerbruks-fornyelse: "Familie-buss" fra Hyundai

Flerbruks-fornyelse: "Familie-buss" fra Hyundai

  1. Store bilder


I kategorien store flerbruksbiler finner man, ved siden av klassikere som Renault Espace, Volkswagen Sharan, Ford Galaxy og Peugeot 807 et par outsidere fra Korea, den kjempemessige Kia Carnival og Hyundai Trajet. Disse har en stund slitt med et noe umoderne preg. Nå nærmer imidlertid fornyelsen seg selv om de bildene vi har mottatt av nye Hyundai Trajet ikke akkurat viser noen revolusjonerende design. Ikke for det - bilen er antagelig penere enn det vi ser her; lyktene er nemlig delvis tildekket av maskeringstape, hvilket gir bilen et snodig oppsyn.

Flerbruks-fornyelse: "Familie-buss" fra Hyundai


Amerikansk-rettet

Hyundai har på kort tid oppnådd et kraftig løft i sitt rykte for god kvalitet. J.D. Powers' kvalitetsundersøkelser har gitt gjenklang især i USA med gode resultater for Hyundai. Produsenten har vært noe nølende når det gjelder å lansere en ny "Minivan" eller flerbruksbil i og med at det særlig er SUVer og Crossovere som har hatt markedets favør den siste tiden. Nå har de imidlertid vurdert at tiden er inne til å satse, og spionbildene viser at produktet er så og si klart for lansering. Nye Trajet er programmert for sommeren 2006 - som 2007- modell. Det antas at et salgstall på 27.000 eksemplarer årlig er realistisk.

Flerbruks-fornyelse: "Familie-buss" fra Hyundai


Sonata-plattform

Nye Hyundai Trajet, som blant annet vil få elektriske skyvedører og tre-soners klimaanlegg, er basert på den nylig utviklede Kia Carnival som er blitt lansert i USA under navnet Sedona - som forrige generasjon - og som kan ventes til Europa med tid og stunder. De deler plattform med siste generasjon Sonata. Det ventes en ny to-liters dieselmotor med rundt 140 hestekrefter om ikke lenge, og med en slik motor kunne prisen bli konkurransedyktig selv med norske avgifter. Det ville ikke være tilfelle med den varianten som visstnok skal tilbys i USA: en 3,8-liters V6-motor.

Den nye flerbruksbilen vil uansett få tøff konkurranse fra blant annet den splitter nye Ford Galaxy som vil dukke opp i løpet av månedene som kommer.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Hyundai-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder