Fleksi-kjempe fra Ford

Det er klassen som kalles crossover som er salgsvinneren på Fords hjemmebane, og med enorme Ford Flex får biler som Mercedes-Benz R-klasse en konkurrent som matsjer den i størrelse.

Selv Audi Q7 er kortere en Ford Flex, og Fordens firkantede form får den nok til å fremstå som betydelig mer voluminøs ute i trafikken selv om den i praksis bare strekker seg noen få centimeter lengre enn Q7 som måler 508 centimeter fra fanger til fanger.

Den kasseaktige formen vil gi god innvendig plass, særlig er bagasjerommet begunstiget av at taklinjen ikke er fallende som på R-klasse og Q7. På interiørbildene ser det ut som det er god plass til bagasje bak den tredje seteraden.

Storebror

Fleksi-kjempe fra Ford

Fleksi-kjempe fra Ford

  1. Store bilder!
Fleksi-kjempe fra Ford


Amerikanerne har nettopp fått en annen og mindre crossover fra Ford, nemlig Ford Edge. Den er bygget på samme plattform som nye Flex, men er kortere og pussig nok rundere i formen. De deler en 3,5-liters V6-motor med 265 hestekrefter og en sekstrinns automatgirkasse, og kan begge leveres med firehjulsdrift.

6- eller 7-seter

De mest luksuriøse variantene kommer med to store seter i andre seterad, mens budsjettvariantene får tre seter. Den bakerste seteraden består av to enkeltseter som individuelt kan felles ned i gulvet. Også på passasjersetet foran kan seteryggen legges ned, og hele kupelengden kan dermed utnyttes.

Det er størrelsen som gjør at det er naturlig å trekke sammenlikne med premiumbiler som Q7 og R-klasse, prislappen på Ford Flex vil nok bli atskillig lavere enn for disse to. Ford lover likevel et løft med hensyn til kvalitetsopplevelse, og interiøret ser lovende friskt ut.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Litt Volvo, litt Land Rover og en dash Mini

Ford Flex er umiskjennelig amerikansk, særlig bakfra er det nostalgiske hentydninger til SUV-historien. Likevel virker det som Ford-designerne har latt seg inspirere av datterselskapenes kreasjoner, og det virker som Volvo gir interiørinspirasjon mens Land Rover inspirerer med sitt eksteriør. Særlig taket minner sterkt om andre biler, og kan gi assosiasjoner til både Land Rover og Mini.

Ford Flex settes i produksjon tidlig neste år.

Store bilder av Ford Flex.

Her finner du mer Ford-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder