Fjellinjen samler alle regninger på ett sted

Bomselskapet legger om fakturarutinene.

<B>FORANDRER PRAKSIS:</B> Fjellinjen legger om fakturarutinene. Foto: Alloverpress / illustrasjon
FORANDRER PRAKSIS: Fjellinjen legger om fakturarutinene. Foto: Alloverpress / illustrasjon Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mange av Fjellinjens kunder har allerede mottatt brev fra selskapet, der de informerer om endringer av fakturarutinene for passering gjennom mange av landets bomringer.

Alle som bor i Oslo og Bærum som har brukt bilen mye utenfor kommune- og fylkesgrensene, vet at det i etterkant av langturer kan havne både to, tre og fire fakturaer i postkassen fra diverse bompengeselskap.

Les også: Her slipper de bompenger og nye bompengeplasseringer i 2012.

Samles til ett fakturarike

Fjellinjen legger nå altså om rutinene, og samler alle passeringer gjennom både AutoPass og EasyGo-anlegg på én faktura. Som før kan Fjellinje-kunder bestemme om de vil motta faktura hver 30. eller hver 90. dag, og de som ikke gjør endringer vil motta faktura i henhold til samme intervall som de står registrert med i kundeavtalen med Fjellinjen.

Det er også mulig å reservere seg mot ordningen med samlefaktura. Det må skje raskt, allerede innen 30. august, og kan gjøres på denne nettsiden. Reserverer du deg vil du som tidligere motta faktura fra hver enkelt bompengeselskap rundt om i Norge i etterkant av passering.

Norske bilister feilfaktureres for millioner: En av grunnene til å velge bombrikke?

Hvorfor reservere seg?

Mange vil kanskje ikke se noen grunn til å reservere seg mot samlefaktura, men for enkelte kan det ifølge kommunikasjonssjef Hilde Foss Christensen hos Fjellinjen være en fordel å stå utenfor.

– Det kan være mer hensiktsmessig å stå utenfor ordningen for de som for eksempel har arbeidsgiver som dekker passeringer gjennom bomringene i Oslo og Akershus, men ikke andre steder. Det vil likevel komme veldig tydelig fram på den nye samlefakturaen hva som er lokale passeringer og hva som er passering gjennom andre anlegg, så for de fleste vil det bli enklere.

Ønsker du å automatisk gå over til samlefaktura behøver du ikke gjøre noen ting.

Fjellinjen sier at det kan ta opptil 90 dager før du mottar din første samlefaktura hvis du nylig har fått tilsendt faktura etter gammel ordning.

Les også: Hvorfor tar det så lang tid før bomregningen kommer?

– Mer penger

Bakgrunnen for overgangen til den nye ordningen med samlefaktura er ikke veldig komplisert.

– Dette gjør vi enkelt og greit av to grunner. For det første blir det enklere for kunden å holde oversikt over hvor og når en passerer bomstasjoner, og for det andre gjør vi det ut fra et effektivitetsperspektiv. Vi ønsker at mest mulig av pengene som kommer inn via bompengestasjoner skal føres tilbake til vei- og kollektivtrafikken i Oslo og Akershus, det vil si til Oslopakke 3, forteller Hilde Foss Christensen hos Fjellinjen.

Hun legger til at denne omleggingen kun vil gjelde avtalekunder hos Fjellinjen, det vil si kunder med Autopass-brikke montert i bilen, og at bilister uten avtale som før vil motta spredte fakturaer.