Fireseters kabriolet med 507 hestekrefter

Nye BMW M6 operer i en klasse for seg, ingen andre leverer råere fireseters kabrioleter enn BMW.

Fireseters kabriolet med 507 hestekrefter

Fireseters kabriolet med 507 hestekrefter

  1. Store bilder!
Fireseters kabriolet med 507 hestekrefter
Fireseters kabriolet med 507 hestekrefter


I klassen under har Audi RS4 kabriolet en liknende stilling, og dette er helt klart biler for spesielt interesserte. M6 kabriolet er 487 centimeter lang og har en egenvekt på over to tonn.

V10 hjelper

Størrelse og vekt får imidlertid mindre betydning når det ligger en kompakt V10-motor klar fra M5 som kan plasseres under panseret. Denne motoren tåler over 8.000 o/min og leverer 507 hestekrefter ved 7.750 o/min. Dreiemomentet er 520 Nm ved 6.100 o/min, og samarbeidet med en syvtrinns SMG-girkasse resulterer i 0-100 km/t på 4,8 sekunder. M6 med fast tak gjør øvelsen på 4,6 sekunder.

Innpå 2 millioner

Kabrioletversjon er betydelig tyngre enn vanlig M6, noen hundre kilo ekstravekt har den pådratt seg under omvandlingen. I Norge betyr det avgiftskroner, og kabrioletversjonen er som regel dyrere i utgangspunktet. En vanlig M6 koster 1.750.000 kroner, og vi tipper de fleste kundene må regne med at det går med to millioner før M6 Cabrio står i garasjen.

Tøff tilpasning

BMWs M-biler er ofte ekstreme biler som også duger til daglige gjøremål. Med M6 er det imidlertid gjort en del tilpassninger slik at hverdagen ikke blir like ekstrem som bilen. Girkassen har for eksempel elleve forskjellige sjalteprogrammer avhengig av kjørestil, fem av programmene er for automatmodus og resten er forskjellige programmer ved manuell sjalting. Dempere og antiskrens (ESP) er også mulig å justere etter humør og føre.

Velger stoff

Fireseters kabriolet med 507 hestekrefter
Fireseters kabriolet med 507 hestekrefter


Siden utgangspunktet for M6 Cabrio er en kupémodell gir det ingen mening å lage en kupékabriolet. M6 Cabrio er utstyrt med tradisjonelt stofftak, elektrisk betjent, og sikkerheten er ivaretatt med veltebøyler som spretter opp.

BMW M6 Cabrio skal vises på bilutstillingen i London i midten av juli, og vil dukke opp i butikkene mot slutten av sommeren.

Store bilder av nye BMW M6 Cabrio.

Store M6 Cabrio er som nevnt en spesiell bil, spesielt stor og spesielt effektiv. Vi har testet både vanlig kabrioletutgave og M6 med fast tak:

  • TEST: BMW 654 kabriolet.
  • TEST: BMW M6.
  • Her finner du mer BMW-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder