Firehjulinger på MC-messen

Nå er også stor motorsykkelprodusenter på gli, og både Kawasaki og Yamaha viser modeller som kan registreres.

Yamaha Raptor 350 R-W, 79.900 kroner på hvite skilt. Vis mer
Norges mest solgte tunge motorsykkel i fjor; Bombardier Outlander 400 Vis mer
Polaris Predator klar for veien med en prislapp på 115.900 kroner. Vis mer
TGB Blade 250, siste generasjon veitilpasset firehjuling med en prislapp på i overkant av 50.000 kroner. Vis mer
Linhai 300 Classic 4X4, arbeidsmaskin i budsjettklassen til 66.400 kroner. Vis mer


Motviljen mot å tilpasse firehjulinger for kjøring på vanlig vei har sittet dypt hos de tradisjonelle MC-produsentene, og Yamahas første forsøk ser litt halvhjertet ut med tydelig ettermonterte lykter på en vanlig crossquad. Også Kawasaki stiller med en liknende kreasjon, men det er likevel gledelig at så viktige produsenter er på gli.

Norges mest solgte MC

Det er kun Bombardier og Polaris som tilbyr full pakke for registrering på hvite skilt, med alt fra spreke småtasser med bakhjulsdrift til traktorliknende 800-kubikkere med firehjulsdrift og god plass til to personer.

Og Norges mest solgte tunge motorsykkel i fjor var Bombardiers toseter Outlander Max til over 110.000 kroner. Det spesielle med Outlander er at den ikke bare er registrert for to personer, men at det faktisk er god plass til to voksne personer på kjøretøyet. Polaris håper å få en tilsvarende modell klar på hvite skilt i løpet av året, og det er da snakk om en tilpasset utgave av den nye Sportsman X2.

Kneblet kapasitet

Tidligere har de store crossmaskinene ikke vært tilgjengelig med vanlig registrering, men i år dukker for eksempel Polaris Predator opp med blinklys og kneblet motoreffekt slik at den kan registreres. Selv med en pris på over 115.000 kroner regner importøren å selge en god del maskiner.

Også Kawasakis KFX 400 og Yamahas Raptor 350 R-W er svært kompetente crossere, og det er sikkert en besnærende tanke for mange å ha en maskin både til småturer i nærmiljøet og til trim på crossbanene. Spørsmålet er bare om man holder ut med så kompetente chassis og så lite motorkraft.

Budsjettklassen

Klassen med 250-kubikkere og pris rundt 50.000 kroner er spesialiseringen i full gang. Noen produsenter tilbyr samme sykler pakket inn i enten cross- eller arbeidsklær, mens andre har modeller spesialtilpasset vei med rene gatedekk. Spennende nye modeller i førstnevnte kategori er Bomardier DS250, Polaris Sawtooth E og Kymco MXU.

Et kjøretøy som skiller seg ut, men som må sies å være i budsjettklassen selv om prislappen er på over 65.000 kroner, er Linhai 300 Classic 4X4. Med denne får du som navnet antyder firehjulsdrift, og med moderat prislapp og veiregistrering kan den være et fint alternativ til de betydelig dyrere ATVene fra mer etablerte produsenter.

Store bilder av firehjulingene fra MC-messen.