Firedørs offroad-kabriolet

En ny og under huden mer moderne Wrangler ble vist i Detroit tidligere i år, og nå er Jeep klar med den første firedørsversjonen av ur-Jeepen.

Firedørs offroad-kabriolet

  1. Store bilder!


Etter sommeren dukker de første utgavene av nye Wrangler opp, og over jul vil firedørsversjonen dukke opp. Den har fått navnet Wrangler Unlimited, og er strukket i akselavstand for å gi plass til fire dører. Også lasterommet bak baksetene er blitt større.

Halvmeter lengre

I forhold til vanlig Wrangler har Wrangler Unlimted til tross for navnet nøyd seg med en halvmeters strekk. Og akselavstanden er strukket noen centimeter ekstra i forhold til den totale lengdeøkningen, hvilket må innebære at den lange utgaven får hjulene enda lengre ut i hjørnene.

Selvsagt vil det være en fordel å sitte bak rattet i den korte versjonen i tøft terreng, men bortsett fra det størrelsen hemmer, vil også den lange utgaven ha utstyret som gjør disse bilene spesielt kapable i terrenget. Den kan blant annet leveres med differensialsperrer foran og bak, og med utkoblbare stabilisatorstag foran.

Modultak

Velger du fast tak til Wrangleren får du en variant der taket er tredelt, og delene kan fjernes individuelt. Du kan med andre ord velge om det skal regne på baksetepassasjerene, sidepassasjeren foran eller på deg selv. En mer tradisjonell softtop er også tilgjengelig.

Jeep har tatt sikkerhetsproblemene med høye biler på alvor, og Wrangler Unlimited leveres med elektronisk antisladdsystem (ESP) som standard.

Stor V6


En stor V6-motor på 3,8 liter har overtatt for den enda større 4-liters rekkesekseren som forrige generasjon Wrangler var utstyrt med. Den nye motoren yter 205 hestekrefter og leverer 325 Nm ved 4.000 o/min, og er koblet til en sekstrinns manuell girkasse eller en firetrinns automatgirkasse.

Før lansering i Europa vil en dieselmotor være klar, men det er ikke helt klart hvilken motor det blir. Den korte Jeep Wrangler kommer til Norge i løpet av høsten, men de som vil ha firedørs må vente til over jul. Det er ennå ikke klart om bilen vil klare kravene for varebilregistrering.

Store bilder Jeep Wrangler Unlimited.

  • Les om nye Jeep Wrangler her.