Finn verditapet på bilen din

Vi viser deg hvordan du selv kan finne verditapet for bilen din og hvilken nytte det har.

<strong>VERDITAP:</strong> Straks bilen er ute av forhandlerens grep, starter verdifallet. Men hvor mye faller den i pris?
VERDITAP: Straks bilen er ute av forhandlerens grep, starter verdifallet. Men hvor mye faller den i pris?Vis mer

Ved hjelp av DinSides "Hva er bilen din verdt?" kalkulator og skatteetatens nybilpris-oversikt kan du nå finne verditapet bilen din har hatt.

Første steg på veien finner du på skattetatens nettsider. Velg året bilen er produsert og let deg frem til bilen din. I vårt eksempel, som du ser lenger ned på siden, har vi tatt utgangspunkt i en Volvo V50, 1.6 diesel, 2006 modell med en årlig kjørelengde på 20.000 kilometer.

Dernest bruker du DinSides "Hva er bilen din verdt?" kalkulator og legger inn informasjon om bilen; bilmerke, modell, årsmodell, kjørelengde, type bil og fritekst om ønskelig. Trykk på "beregn", og du finner ut hvilken pris du kan anta å få for din bil.

Et eksempel på verditapet:
BilmerkeVolvo
BilmerkeVolvo
BilmodellV50
Motor1.6 l
DrivstoffDiesel
UtstyrsmodellMomentum
Årlig kjørelengde20000
Nybilpris i 2006 iflg Skatteetaten299 990
Antatt verdi i dag iflg DinSides kalkulator171 000
Verditap128 900
Verditap årlig25780

Beregningen nedenfor viser at verditapet for eksempelbilen er 128.900 kroner i løpet av fem år. Det gir et årlig verditap på 25.780 kroner.

Verdifullt for selger

Når du skal selge bilen din vil det være en fortrinn å kunne vise til hva bilen kostet ny, slik at kjøper kan danne seg et mer helhetlig bilde av bilen. Samtidig fremstår du som en velinformert og seriøs selger ved at du har denne informasjonen.

Verdifullt for kjøper

Som kjøper av bil er man interessert i mest mulig bil for pengene. Dermed er det nyttig for deg som kjøper å vite hva verditapet/bruktbilrabatten er. Hvis du er på jakt etter en stasjonsvogn og har bestemt deg for at du enten vil ha en Volkswagen Passat eller en Toyota Avensis, vil verditapet gi deg en indikasjon på hvilket kjøp som gir deg mest for pengene.

En Volkswagen Passat Comfortline, 2007 modell, med 1.9 liters dieselmotor, kostet i 2007, 292.880 kroner. Denne bilen har idag en antatt verdi på 196.052 kroner. Verditapet/bruktbilrabatten er dermed på 96.828 kroner.

En Toyota Avensis Sol, 2007 modell, med 2.0 liters diesel motor, kostet i 2007, 300.000 kroner. Denne bilen har idag en antatt verdi på 235.345 kroner. Dermed utgjør verditapet/bruktbilrabatten 64.655 kroner.

Det betyr at hvis du vurderer disse bilene som relativt like, vil du ved å kjøpe Volkswagen oppnå en høyere rabatt enn hvis du kjøper Toyota, i dette tilfellet. Det skal nevnes at det ikke er tatt høyde for bilens historikk, tilstand, ekstrautstyr, eventuel bruktbilgaranti og vedlikehold.

Allikevel gir denne informasjonen deg en pekepinn: Det er stor forskjell på bilenes verditap, og det gir deg et fortrinn å vite dette enten du skal kjøpe eller selge en bil.

Les også: Nyttig informasjon om nybilpris

Les også: Verdt å vite før du kjører en bil med utenlandske skilter