Finn drømmebilen!

Med over 1.600 ulike bilmodeller er det vanskelig å orientere seg på dagens nybilmarked. Men med DinSides søke- og sammenligningsverktøy blir jobben enklere.

Ferdige sammenligninger!

Slik gjør du:

Lenken til søkeverktøyet er tilgjengelig fra alle sider som sorterer under DinSide Bil. Du finner den i venstremargen under overskriften "Verktøy og tester" som lenken Finn din nye bil. Klikk på lenken, og du er i gang!

Du kan nå finne priser og tekniske data på over 1.600 bilmodeller. For å finne de bilene som passer deg best, er det imidlertid viktig at du begrenser søket så mye som mulig.

Bilmerke:

Vet du hva slags bilmerker som er aktuelle for deg? Klikk i så tilfelle bare på de merkene som er aktuelle. Dersom du bare vil begrense søket etter andre kriterier, går du videre til "Pris".

Pris:

De fleste har en formening om hvillket prisleie deres nye bil bør ligge i. Vi har valgt nokså korte prisintervaller på biler som koster under 250.000 kroner - dette skyldes rett og slett at det finnes svært mange modeller å velge mellom. Dersom du vil ha en liste over alle biler som koster mellom 200 og 250.000 kroner er det likevel mulig ved at du klikker på flere priskategorier.

I to tilfeller har du muligheten til å lage virkelig snevre søk - i firmabilkategoriene 200 og 250.000 kroner vil søkeverktøyet bare liste opp biler som koster henholdsvis 190 - 200.000 og 240 - 250.000 kroner. Erfaringene er nemlig at de fleste firmabilkjøpere ønsker å tyne skattegrensene så mye som mulig.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Karosseri

Fortsatt kan resultatet av ditt søk være et par hundre biler. Kanskje du bare er på jakt etter stasjonsvogner? Klikk ut "stasjonsvogn", og søket begrenses dramatisk. Også her kan du klikke ut flere alternativer, men det er lite hensiktsmessig å klikke ut både stasjonsvogn og kabriolet. For eksempel.

Utstyr, drivstoff og drivhjul

Under de tre siste kategoriene kan søket begrenses ytterligere ved å klikke ut om bilen du ser etter ha en spesiell type utstyr - for eksempel kollisjonsputer eller antispinnregulering.

Er du bare på jakt etter biler med bensin eller diesel, klikk ut det alternativet du søker etter. Det samme med drivhjul; er du for eksempel på jakt etter firehjulstrekkere klikker du bare ut det alternativet.

Søk i vei!

Finn drømmebilen!


Du kan nå trykke på "Utfør søk", og jakten er i gang. Ønsker du å slette alle utkryssingen du har gjort, trykker du derimot på "nullstill".

Du kommer nå til resultatsiden. Dersom du får flere sider med treff (20 biler pr. side), vil vi anbefale deg å gå tilbake og begrense søket ytterligere. Dersom søket er passelig kort, har du nå to alternativer; enten å lage din egen liste over aktuelle biler, eller å sammenligne direkte.

Alternativt kan du klikke av enkelte biler pr. side og klikke på "Legg til liste", gå tilbake og bytte til resultatside nr. 2, klikke av nye biler og legge til din egen liste før du foretar sammenligningen.

Dersom du ønsker å sammenligne bilene på et senere tidspunkt trykker du på "legg til liste". Du har nå laget en egen liste over favorittbiler som er tilgjengelig så lenge du er logget på internett, med mindre du har slått av "cookie"-funksjonen. (Les mer om DinSide sin bruk av cookies her.)

Dersom du vil sammenligne bilene direkte, klikker du ut bilene du vil vite mer om. Deretter klikker du på "sammenlign". Du kan sammenligne så mange biler du ønsker, men vi anbefaler ikke at du sammenligner mer enn 3 - 5 biler samtidig, da dette fyller maksimal skjermbredde hos de fleste. Du kan likevel sammenligne flere biler, men da må du belage deg på å scrolle sideveis.

Lykke til!

Kommentarer eller feilmeldinger ved verktøyet sendes til stian.gihle@dinside.no