Fikk refs for manglende oblater

Svein Tommy Johansen ble stoppet av politiet fordi han hadde fjernet oblatene, men det var politiet som tok feil.

<b>BLE STOPPET PÅ GRUNN AV MANGLENDE OBLATER:</b> Svein Tommy Johansen ble stoppet av politiet på grunn av manglende oblater.<br \>- De sa at oblatene skulle stå på til neste vår før de kunne fjernes, forteller Johansen til DinSide. Foto: Svein Tommy Johansen/Privat
BLE STOPPET PÅ GRUNN AV MANGLENDE OBLATER: Svein Tommy Johansen ble stoppet av politiet på grunn av manglende oblater.
- De sa at oblatene skulle stå på til neste vår før de kunne fjernes, forteller Johansen til DinSide. Foto: Svein Tommy Johansen/Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svein Tommy Johansen ble stoppet av politiet fordi han ikke hadde oblater på bilen sin. De påstod at oblatene måtte stå å helt til neste vår før de kan fjernes.

Dette er stikk i strid med opplysningene fra både Statens vegvesen og Toll- og avgiftsdirektoratet.

1. mai er D-dag for oblatene: Nå kan du endelig ta av oblatene

– Jeg ble jo usikker da en autoritær instans som politiet sier jeg har gjort feil, sier Svein Tommy Johansen til DinSide.

DinSides Fred Magne Skillebæk har også opplevd å bli stoppet av politiet og truet med bot på feilaktig grunnlag. – Ikke vedta boten, oppfordret Politidirektoratet da.

Svein Tommy ble stoppet av politiet

Svein Tommy var på vei hjem fra Sverige over Svinesund, da han ble stoppet av politiet 16. mai.

– Onsdag 16. mai skulle jeg og kona en rask tur til Sverige for å handle litt før 17. mai.
På vei hjem var det tollkontroll på nye Svinesund, men det var fem fra politiet som kontrollerte bilene på vei inn i Norge, forteller Svein Tommy Johansen til DinSide.

– Vi var på vei forbi da en kvinnelig betjent bråstoppet oss og vi kjørte inn til siden. Hun spør hvorfor oblatet ikke er på, og jeg forklarer at jeg har lest en artikkel om at disse kunne fjernes fra 1. mai. De spør da om hvor jeg har lest dette, og lurer på om det er på toll- og avgiftsdirektoratets sider, noe jeg var usikker på i øyeblikket. De sjekket vognkort og førerkort, og sa at oblatene skulle stå på til neste vår før de kunne fjernes, forteller Johansen videre.

– Jeg spurte som hva jeg måtte gjøre videre, det vil si om jeg måtte bestille oblater for perioden, men det var ikke nødvendig ifølge politiet. Jeg kjørte så videre uten noen form for reaksjon, men ble jo usikker da en autoritær instans som politiet sier jeg har gjort feil. Jeg sjekket da på dinside.no samt på toll- og avgiftsdirektoratet sine sider, hvor det helt klart stod at oblatene kunne fjernes etter 1. mai dette år, sier Johansen.

Har du også opplevd liknende saker? Tips oss gjerne!

– Det er beklagelig

Ifølge Politidirektoratet sendte de en orientering fra Vegdirektoratet til alle politidistriktene 16. april 2012. Der informeres det om at kontrollmerkeordningen opphører, og at det er opp til kjøretøyets eier hvorvidt han eller un ønsker å fjerne oblatene, eller la dem stå.

Politidirektoratet opplyser til DinSide at meldingen i tillegg ble sendt til trafikkansvarlig i samtlige politidistrikter, og UP.

– Basert på den informasjonen som er skissert, ser det ut som at informasjonen ikke har nådd fram til disse aktuelle tjenestemennene. Det er beklagelig. Vedkommende bilist kan klage til politidistriktet, som i dette tilfellet formentlig er Østfold politidistrikt, uttaler politiinspektør Jan Morgan Guttormsen i Politidirektoratet til DinSide.

Pollitidirektoratet henviser til politiets nettsider for informasjon om hvordan du går fram for å klage på politiet.

Har du også opplevd liknende saker? Tips oss gjerne!

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!