Fiffig Ford-studie

Ford ønsket å få litt moro og glede tilbake i utstillingshallene på bilutstillingen i Tokyo, og lot derfor sofa- , vase- og produktdesigneren Marc Newson tegne en bil. Resultatet er 021C Concept.

Vi har sett langt mer latterlige konstruksjoner på bilutstillingen i Tokyo. Bra er det kanskje derfor at bilen ikke bare er laget for å spre latter og glede – filosofien bak 021C Concept legger fundamentet for hva vil kan få se fra Ford i neste årtusen.

Kort sedan

021C Concept er en 3,601 meter lang sedan, noe som er svært kort til sedan å være. Den er i tillegg 19 millimeter kortere enn kombikupeen Ford Ka. Hjulene på studien er plassert godt ut i hjørnene, noe som tydeligvis er i vinden for tiden. Med hjulene dratt ut i hjørnene, har 021C Concept fått en god akselavstand (avstand mellom fremre og bakre hjulaksel) på 2,485 meter.

Under panseret sitter en 1,6-liters motor med 100 hestekrefter. Gearkassen er en 4-trinns automatkasse, og gearutvekslingen kan gjøres ved hjelp av knapper på rattet. Dette og ellers alt det tekniske og elektriske er alt på bilen som designeren Newson ikke har konstruert.

Smarte løsninger

Bilen nyter godt av en god del spennende og morsomme løsninger. Dashbordet kan flyttes oppover og nedover slik at det kan tilpasses mennesker av forskjellige høyder. Baksetedørene er hengslet bak, slik at dørene åpnes mot hverandre, og forsetene kan svinges utover 90°, for å lette inn- og utstigning.

Bagasjerommet kan åpnes ved å dra ut hele bakenden som en skuff, og det kan også åpnes på vanlig måte! Dørhåndtakene er aluminiumsknapper omringet av delvis gjennomsiktige plastikkringer, som det lyser av når aktiverer sentrallåsen.