Fiat billigere, Ford dyrere

Den norske Fiat-importøren tar hensyn til den sterke norske kronen og reduserer prisene med mellom 4 og 6 prosent.

Publisert
Sist oppdatert
BLIR BILLIGERE: Nykommeren Fiat Stilo settes ned med inntil 10.500 kroner, eller 5 prosent.
BLIR BILLIGERE: Nykommeren Fiat Stilo settes ned med inntil 10.500 kroner, eller 5 prosent. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Den norske Fiat-importøren, Auto Import Nor, tar for tiden inn fire Fiat-modeller til Norge; Punto, Doblo, Marea og nykommeren Stilo. Til tross for at Stilo har fått mye positiv omtale, går Fiat-salget relativt tregt her i landet. Hittil i år er det kun solgt snaue 350 biler med Fiat-merke i grillen, noe som utgjør en markedsandel på beskjedne 0,6 prosent.

Sterk krone

Det skrøpelige salget burde i seg selv være en spore for å sette ned prisene. I tillegg er den norske kronen for tiden svært sterk. Norske bilimportører som betaler med utenlandsk valuta har derfor for tiden langt bedre marginer enn det de hadde for bare et halvt år siden. De har med andre ord muligheten til å senke prisene samtidig som akseptable marginer opprettholdes.

Økt bruktimport

Men det er enda flere årsaker til at de norske bilimportørene gjør lurt i å senke sine priser. For det første har norske bruktimportører blitt stadig mer aktive. I juli ble mer enn 4.000 brukte biler hentet hit til landet. Til sammenligning ble det solgt snaue 9.000 nye biler.

Privatimport av nybiler

Men nå er enda en trussel på vei. Den omtalte valutasituasjonen gjør det for tiden svært lønnsomt å kjøpe ny bil i Sverige, noe vi omtalte torsdag forrige uke. Hvis dagens valutasituasjon vedvarer vil derfor norske bilimportører være på vei inn i en ny og enda tøffere konkurransesituasjon.

Subaru, Alfa, Mercedes

SJELDENHET: Fiat Marea er ikke noe vanlig syn i Norge. Marea Weekend får det største avslaget - 25.000 kroner, eller 10 prosent.
SJELDENHET: Fiat Marea er ikke noe vanlig syn i Norge. Marea Weekend får det største avslaget - 25.000 kroner, eller 10 prosent. Vis mer

Vi er derfor ikke overrasket over at flere bilimportører nå reduserer prisene. I juni kunne vi fortelle at Subaru-importøren senket sine priser med inntil 6 prosent. Og i juli kunngjorde Auto Import Nor, som også importerer Alfa Romeo, at Alfa-prisene ble redusert med inntil 13 prosent. Mercedes-Benz-importøren fulgte opp i august.

Mellom 4 og 6 prosent

Nå har altså Auto Import Nor bestemt seg for å redusere Fiat-prisene. Reduksjonen blir ikke like kraftig som for Alfas vedkommende, blant annet er det enkelte modeller som ikke settes ned i det hele tatt. Flertallet av modellene blir imidlertid mellom 8.000 og 11.000 kroner billigere, noe som utgjør mellom 4 og 6 prosent. Marea Weekend, som ikke akkurat er noen bestselger, settes ned med hele 25.000 kroner, eller 10 prosent.

Ford øker prisene

Ford, derimot, går utrolig nok motsatt vei og setter opp prisene. Prisøkningen er riktignok beskjeden, for eksempel blir alle Mondeo-varianter 3.000 kroner dyrere. Likevel er det overraskende at en av Norges største bilimportører tar sjansen på å sende ut slike signaler i dagens situasjon.

Full oversikt over de nye Fiat-prisene finner du her.

Relaterte artikler:

 • Prisreduksjon hos Mercedes-Benz
 • Prisreduksjon hos Subaru
 • Prisreduksjon hos Alfa Romeo
 • Stor økning i bruktimporten i juli
 • Titusener å spare i Sverige
 • Her finner du flere Fiat-nyheter
 • Her finner du våre Fiat-tester.
 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer