Fiat 500L Living - annerledes familiebil

Fiat 500 er blitt en suksess. Det bygger den italienske produsenten videre på.

Joda, dette er en Fiat 500. Riktig nok med en L, som betyr "større", og epitetet Living som betyr... "enda større". Foto: Fiat
Joda, dette er en Fiat 500. Riktig nok med en L, som betyr "større", og epitetet Living som betyr... "enda større". Foto: Fiat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Seks år etter at den vellykkede relanseringen av Fiat 500 fant sted, vokser familien videre.

Begrepet MPV er visst ikke bra nok for Fiat, som introduserer akronymet MPW. Gjetter du hva det står for, er du god.

Ikke?

Ifølge informasjonsskrivet vi har fått angående den nye Fiat 500L Living, betyr det Magic Purpose Wagon. Vel, dem om det. Det viktige er jo hva dette betyr for deg som eventuell kunde.

TEST: Fiat 500, trendy Italiener

Foto: Fiat
Joda, dette er en Fiat 500. Riktig nok med en L, som betyr "større", og epitetet Living som betyr... "enda større". Foto: Fiat
Foto: Fiat


Syv fulle seter

Interiørbildene viser det med all mulig tydelighet: Det er en bil med tre seterader, altså en 7-seter. Den burde altså kunne duge som familiefrakter, i hvert fall for fem hvis man i tillegg vil ha med en del bagasje. Hele 638 liter har bilen faktisk plass til ifølge Fiat. Det er mer enn lastevolumet til VW Passat. Vel å merke hvis målenormen er den samme, VDA fra lastegulv til nedre bakvinduskarm. Og det er selvsagt ikke med tredje seterad i bruk.

Fiat 500L: Liten bil blir stor

Større - men ikke stor

Fiat hevder uansett at bilen er stor nok til å duge som de fleste familiers første - underforstått største - bil. Dette til tross for at den er cirka 20 centimeter kortere enn kompakte stasjonsvogner som for eksempel nye VW Golf Variant. Dimensjonene er for øvrig moderate 435 centimeter i lengden og 178 centimeter i bredden. Derimot er bilen naturlig nok ganske høy: 167 centimeter.

Bitteliten motor

La oss ikke glemme motorisering: Her er ingen store overraskelser på bensinsiden, med en inngangsmotor på 1,4 liter og 95 hester samt en mer interessant maskin som er Fiats prisbelønte 2-sylindrede Twin Air turbomotor med 0,9 liter slagvolum og 105 hestekrefter.

Vi har tidligere kjørt en mer moderat versjon av den i Norges billigste firehjulstrekker.

For de som sverger til diesel, tilbys en 85-hesters 1,3-liters MultiJet II, som kan kombineres med automatgir om ønskelig. Vil man ha mer kraft kan valget falle på en 1.6 Multijet II som yter 105 hestekrefter.

Kommer over sommeren

Internasjonalt lanseres nye Fiat 500L Living i to utstyrsvarianter. Begge kan velges enten som 5- eller 7-seter. Seks forskjellige interiører og flere kombinasjoner av felger og farger gjør at 282 ulike kombinasjoner blir tilgjengelige.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!