Fiat 500 som råtass

Fiat 500 har ennå ikke kommet i salg, men likevel er man allerede i full gang med å lage en heftig Abarth-versjon.

Fiat 500 har alle forutsetningene som skal til for å bli en morsom småbil. Ikke minst gjelder dette for sportsutgaven som vi nå kan vise deg spionbilder av. Som man kan se på noen av bildene, befinner bilen seg i området rundt Nürburgring. Det betyr at den hardkjøres på en av verdens mest krevende baner for å tilfredsstille og overbevise blant andre kravstore Mini Cooper-kunder.

Umiddelbar suksess

Som du også kan se på bildene, har man forsøkt å dekke til enkelte detaljer på bilen med den vanlige svarte maskeringsteipen. Det skjuler imidlertid ikke det faktum at vi her snakker om en sterkere og sportsligere versjon av bilen som har fått en enorm oppmerksomhet allerede før sin fødsel.

1,4-liters turbo?

Fiat 500 som råtass

Fiat 500 som råtass

  1. Store bilder


Testbilen har nemlig langt større felger, bremser og luftinntak enn en standard 500. Fartsressursene blir dermed trolig langt bedre enn med det hittil kjente største motoralternativet, en 1,4-liter på 100 hester. Motoren det er snakk om er sannsynligvis den samme som sitter i storebror Grande Punto Abarth; nemlig en 1,4-liters turbomotor med 150 (155 på 98 okt) hestekrefter. Muligens blir den noe nedtunet, men 500 er uansett en så liten og lett bil at fartsressursene burde rekke lenge.

Vanlige Fiat 500 kommer hit til landet mot slutten av året, men vi må vente omlag ett års tid før de første Abarth’ene, som den etter alt å dømme kommer til å hete, kan rulle fritt på norske veier.

  • Flere og større bilder finner du her.
  • Her finner du mer Fiat-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder