Fiat 500 pimpet av Gucci

Mote er så mangt, også når det gjelder biler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke noe nytt at bilprodusenter knytter til seg andre designerhus for å sprite opp bilene sine. Denne gangen er det Fiat som lager en egen bilkolleksjon sammen med Gucci. Samarbeidet ble offentliggjort i mars, men vi har ikke sett så mye resultater før nå. Nå erklærer partene samarbeidet for startet, og det handler naturligvis ikke bare om bilen.

Fiat 500 med en fantastisk motor

Lang erfaring

Det er ikke noe nytt at Gucci pynter på biler, for allerede i 1921 grunnla Guccio Gucci firmaet basert på å lage lærtrukne bagasjerom og kofferter som stod i stil med bagasjerommet. Gucci her dermed 90 års jubileum i år som bilutsmykker. Gjennom alle disse årene har de vært med på mangt et prosjekt, og Fiat er på ingen måte den eneste. Vi har tidligere omtalt en Audi A1 Diamond Edition, som ble dekorert av en norsk smykkedesigner – med diamanter.


Mange av de store

I 1979 smykket Gucci opp en Cadillac Seville med skinn og nær sagt ornamenter både fremme og bak. De typiske fargene til Gucci var selvfølgelig med også den gang. Deres virkelig store samarbeid med en bilprodusent fant derimot sted i 1972, da Gucci gjorde finpussen på AMC Holden. Også her var de typiske stripene på plass, innsydd i skinnsetene, pluss litt annet stæsj. Etter dette ble det samarbeid med både GM og Ford, og nå også Fiat.

Abarth mener alvor

Ikke bare utvendig

Nå er det kjent at Fiat også skal lage Gucci-utgaver av 500 Cabriolet. Som om ikke det er nok, så lager de en lang rekke produkter som støtter opp om både Gucci og bilen. Det sier seg jo nesten selv at du med en Fiat 500 Gucci må ha kjøresko og caps som står i stil, både med tanke på farge og dekorasjon. Bilen er tenkt som hvit eller sort, og de påfølgende stripene med rødt og grønt. Kona må jo også ha vesker i samme stil, og for deg om skal på stranda – håndkledet er allerede i kolleksjonen.

Er du fortsatt i tvil om dette er noe for deg? Ta en nærmere titt på videoen og bildegalleriet.


Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!