Fiat 500 Abarth tøffer seg

Suksessbilen Fiat 500 er nylig vist. Nå kommer snart sportsversjonen med tilnavnet Abarth.

Å konkludere med at en bil er blitt en suksess før den er kommet på markedet, bør man være forsiktig med, i alle fall hvis man vil være sikker på å ha sitt på det tørre. Vi tror likevel ikke vi løper noen stor risiko for å måtte dra på oss gummistøvlene etter å ha servert påstanden ovenfor.

Oppsiktsvekkende

Grunnen er enkel: Fiat 500 har nemlig fått enorm oppmerksomhet verden over helt siden de første spionbildene begynte å dukke opp. Mye må nok tilskrives den søt-tøffe og forseggjorte designen, men også navnets rike tradisjoner og forventningene om en kjøreglad Mini-konkurrent har gjort seg gjeldende.

Morsom Abarth

Og akkurat det blir i høyeste grad bilen på bildene. Også den vanlige 500-versjonen som nettopp har blitt lansert kan i følge de første prøvekjøringsrapportene fra utenlandsk presse skilte med en usedvanlig livlig og responsiv kjøreopplevelse. Det lover godt for denne sportsvarianten som vil bli kalt 500 Abarth.

Turbo

Fiat 500 Abarth tøffer seg

Fiat 500 Abarth tøffer seg


  Den største forskjellen til Abarth-versjonen blir å finne under panseret. Den hittil største og sterkeste maskinen er en 1,4-liter på 100 hestekrefter som sender den lille sjarmøren fra 0-100 på 10,5 sekunder. 500 Abarth får etter alt å dømme en turboladet versjon av denne motoren med enten 120 eller 150 hestekrefter. Denne motoren sitter også i søsknene Bravo og Grande Punto.

  Dersom den får 150 hestekrefter betyr det akselerasjonstall på 0-100 ned mot 7-tallet i 500 som også med denne motoren vil veie under ett tonn.

  Utildekket

  Oppmerksomme lesere vil huske at vi også tidligere har publisert bilder av denne lommeraceren, men disse viser bilen mer utildekket. Det meste er i grunn oppe i dagen nå, og bare rundt luftinntakene på panseret og litt rundt tilsvarende i fronten finnes det fortsatt noe svart maskeringsteip.

  Klassiske knep

  Fiat 500 Abarth tøffer seg


  Det som synes sier imidlertid nok. De typiske detaljene som store hjul, sjenerøse luftinntak i fronten og veldimensjonerte bremser avslører lett at det dreier seg om en litt dyrere, litt raskere og minst litt morsommere 500-versjon.

  Tokyo

  Fiat 500 Abarth skal vises på en bilutstilling i Tokyo i oktober i høst, litt før vanlige 500 lanseres her i Norge. De første Abarth’ene kommer trolig til Norge om et års tid. Vi gleder oss!

 1. Flere og større bilder finner du her.
 2. Her finner du mer Fiat-stoff:

 3. Tester
 4. Nyheter
 5. Nybillanseringer
 6. Spionbilder