Festmaskin for cowboys

Viper er noe av det verste som leveres fra USA. 2003 modellen får enda sterkere motor og utseende som virkelig kan ta pusten fra noen og enhver.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: Festmaskin for cowboys
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det er hestekrefter og kubikk det handler om. Viper har mye av alt og befinner seg i en egen divisjon når det gjelder pompøse motordata.

Big Block…

…var i utangspunktet kallenavnet på 7,4-literen som holdt hus i GM's Corvette. Den motoren har dessverre forsvunnet. Chrysler derimot har heller øket volumet fra 8 til 8,3 liter i Viper. Sylinderantallet er det samme som før. Ti grove hull på nesten en liter hver skaper turbulens i øregangene når du fyrer opp motoren. Effekten er for tiden 500 hestekrefter ved 5.500 omdreininger og dreiemomentet er 678 newtonmeter ved 4.000 omdreininger. Litereffekten er ikke mer enn 60 hestekrefter per liter sylindervolum slik at det burde være et stort potensial for flere hestekrefter. Tyske biler ligger for eksempel greit på minst 100 hestekrefter per liter.

Effekten går gjennom en sekstrinns girkasse og ut til enorme bakhjul i dimensjonen 345/30 ZR19. Forhjulene har fått dekk i dimensjonen 275/35 ZR18.

2003

image: Festmaskin for cowboys

Dette er en 2003 modell som kommer på markedet i USA i august neste år. Hvordan avgasskravene i Europa vil passe med utslippene til nye Viper er uvisst. Den forrige Viper-modellen forsvant nemlig i 2001 da Euro 3 trådde i kraft. Euro 4 er enda strengere og trer i kraft i 2005. Det gjenstår dermed å se om vi kan oppleve Viper i vår del av verden i fremtiden.

For alle drømmere og entusiaster varmer det uansett å få med seg bildeserien på denne lenken.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!