Fersket: Mercedes C-Klasse Coupé

Fersket: Mercedes C-Klasse Coupé

En nypresset C-Klasse har sett dagens lys, nå som coupé.

Publisert
Sist oppdatert

Ikke før har vi skrevet at Mercedes-Benz viser en oppgradert C-Klasse under bilutstillingen i Detroit, så dukker det opp bilder av ytterligere en ny C-Klasse. Denne gangen er det en ny kupéversjon som er fanget som linselus.

En C-Klasse mange har råd til.

På luftetur

Bilen er tidligere sett hist og pist rundt om i Tyskland, men er nå også fanget på video i en garasje tilhørende Mercedes-Benz ved Long Beach i California. Videoen ble lagt ut på YouTybe, men ble fjernet etter kort tid. Om dette har resultert i at en utro tjener er blitt arbeidsløs sier ikke historien noe om, men det var antagelig ikke meningen at omverdenen skulle se den.

Se spionbildene.

Navnetrøbbel

Fersket: Mercedes C-Klasse Coupé

Spekulasjonene svirret hvorvidt bilen skal hete CLC eller CLK. Svaret er ingen av delene. Bilen arver den samme navnstrukturen som storebror E-Klasse Coupé, og blir dermed døpt til C-Klasse Coupé. Det er vanskelig å se ut fra videoen hvorvidt bilen har B-stoler eller ikke, noe CLC hadde. Spionbildene forteller likevel om at stolpene dessverre er på plass.
De rammeløse rutene, og full åpning langs hele siden gjør seg godt på en kupé av denne typen.

Derfor vet Mercedes hva vi ser etter.

Til Norge i mai

Foreløpig har det vært helt tyst fra Mercedes i forhold til informasjon eller bilder, men bilen skal i hvert fall vises i Geneve, antagelig også i Detroit nå i januar. I mai skal den være på gata i Norge, så lanseringer av biler er ikke den tidtrøyta det engang var. For bare noen år siden ble en billansering regnet som et 7-års prosjekt, fra skisser til bil. Ford Puma var en av de første bilene i en helt ny struktur, og ble laget på 7 måneder. Nå viser vi de første bildene av en bil du kan hente i butikken om fem måneder.

SLK kommer også i ny drakt i 2012.


Nytt eller brukt?

Forgjengeren var et smykke av en bil, men i Norge ble den for spesielt interesserte. Skal man først bruke så mye penger på en bil som disse koster, så forventer man gjerne et større bruksområde. En og annen rullet likevel ut på veiene, og i skrivende stund ligger det dag kan du finne 138 CLK til salgs på Finn, dersom vi tar med kabrioletutgaven.
Motorisering og spesifikasjoner vil følge C-Klasse for øvrig. Noe prisforskjell vil det bli, blant annet med tanke på vektdifferanser og Mercedes sine kalkyler. Vi kommer selvfølgelig tilbake når dette er kjent. Da kan vi antagelig også fortelle når det kommer en kabriolet.

Fersket: Mercedes C-Klasse Coupé


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer