<strong><B>I SAKTE FILM:</strong></B> Det går ikke styggfort i denne Ferrarien, men det er nok både barn og voksne glad for.
I SAKTE FILM: Det går ikke styggfort i denne Ferrarien, men det er nok både barn og voksne glad for. Vis mer

Ferrari World er overdrevet på alle vis

Men det er jo slik fornøyelsesparker skal være, spesielt når de setter verdensrekord.

Publisert
Sist oppdatert

Dubai er fortsatt ikke konkurs, men byggevirksomheten skjer ikke med den samme entusiasmen som for et par-tre år siden. Boligmarkedet har mer eller mindre kollapset, tusenvis av luksusleiligheter er så å si umulig å få solgt til opprinnelig pris, og selv om optimismen ikke er helt borte, er du modig hvis du setter i gang nye byggeprosjekter.

Abu Dhabi, som også er en del av De forente arabiske emirater, er ikke rammet av de samme problemene, noe blant annet åpningen av Ferrari World denne uka er et godt bevis på. Parken har kostet 3,4 milliarder kroner, og er fra lufta et utrolig skue.

Vanvittige berg- og dalbaner

For folk flest?

Innsiden er heller ikke så verst. Idéen med å lage en fornøyelsespark med ett enkelt bilmerke som utgangspunkt er fornøyelig nok, men du skal tross alt fylle den med innhold som har litt bredere appell enn bare motornerdene.

De første bildene fra verdens største innendørs fornøyelsespark kan tyde på at de har fått til nettopp det.

<strong><B>I FOKUS:</strong></B> Ferrari-rødt må du regne med å se mye av i Ferrari World.
I FOKUS: Ferrari-rødt må du regne med å se mye av i Ferrari World. Vis mer

Her finner du blant annet en nesten ubehagelig (vil vi tro) rask Formula Rossa berg-og-dal-bane, som akselerer fra null til nesten 100 km/t på to sekunder. Toppfarten ligger på over 240 km/t, og i de Ferrari-formede vognene får du endelig møte en g-kraft på respektable 1.7.
Det høyeste punktet ligger 52 meter over bakken, og designet skal være inspirert av en rekke av verdens formel 1-baner.

Enorme dimensjoner

Designet på parken er hentet fra sideprofilen på en Ferrari GT, og bare taket har en samlet overflate på 200.000 kvadratmeter og en omkrets på 2.200 meter. Det er dessuten hevet 49 meter over gulvet, der besøkende disponerer 86.000 kvadratmeter med motorrelaterte festligheter.

En kino modellert etter 1920-tallet viser blant annet utvalgte filmer i 3D, mens en annen attraksjon lar deg kjøre gjennom innsiden av en V12-motor. Det burde jo noen tenkt på før.

At Italia blir tilgodesett med litt turistreklame skulle bare mangle, all den tid Ferrari og Italia er like tett knyttet sammen som Tyskland og Mercedes. Sett deg i en Ferrari 250 California Spyder-kopi, mens du sakte, men sikkert utforsker et 6.300 kvadratmeter stort "miniatyr-Italia".

(Artikkelen fortsetter under bildespesialen!)

Grand Prix-kjøring for barna

Mener du barna (eller barnebarna) har en formel 1-kjører i magen, kan du la dem forsøke seg som Junior Grand Prix-fører. Kyndige veiledere instruerer de minste før de setter seg i de nedskalerte formel 1-bilene, som av forståelige årsaker ikke er i stand til å kjøre verken 200 eller 300 km/t.

Voksenalternativ. Det råeste fra Audi - til fri bruk på bane

Seks restauranter dekker matbehovet til de besøkende, mens du kan handle Ferrari-effekter i Ferrari Store.

Inngangsprisene varierer mellom 260 og nesten 600 kroner. Sistnevnte er en VIP-billett som i tillegg til adgang til hele parken gir deg tilgang til VIP-loungen, for ikke å snakke om at du får et gratisbesøk i inntil seks måneder etter første besøk.

For nordmenn blir nok likevel den største utfordringene fly- og hotellpriser. En tilfeldig sjekk på Finn.no viser at fly tur/retur for to personer i november ligger på rundt 11.000 kroner. Vil du slippe billigere, bør du heller sjekke fly til Dubai. Avstanden for bilfrelste er langt fra avskrekkende.

Hotell i Abu Dhabi behøver heldigvis ikke koste allverden, sjekk på for eksempel tripadvisor.com før du bestiller.

<strong><B>LYNRASK:</strong></B> Berg-og-dal-banen i Ferrari World er verken for hjertesvake eller pyser.
LYNRASK: Berg-og-dal-banen i Ferrari World er verken for hjertesvake eller pyser. Vis merVi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer