Ferrari Testarossa (1985)

Ferrari har alltid levd i skyggen av Lamborghini når det gjelder dramatisk design. Men med Testarossa kom de veldig nært.

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ferrari Testarossa debuterte i 1984 og var ment å skulle sette Lamborghini Countach LP500S på plass. Det gjorde den da også – til Lamborghini svarte med QV-versjonen av Countach etter noen måneder. Men i motsetning til Countach var Testarossa sivilisert og lettkjørt – og nesten like rask.

LES OGSÅ:

Dette er virkelig superbilen for lange ferieturer. Den er en perfekt milsluker. Tenk å legge ut på Italia-ferie med en slik bil, da snakker vi virkelig om La Dolce Vita! Navnet Testarossa betyr rødtopp på italiensk, og viser til de rødlakkerte topplokkene på den 4,9-liters 12-sylindrede boxermotoren på 390 hk. Dette betyr 0-100 km/t på 5,8 sekunder og en topphastighet på solide 290 km/t. Motoren er solid som den kinesiske mur.

Interiør
En sober blanding av luksus og GT, med det klassiske Momo-rattet, de utfreste sporene rundt girstanga og store, klassiske instrumenter. Skinnsetene er svært komfortable og du har faktisk rimelig god oversik over trafikken rundt deg.

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Oppsummering
Sonny Crockett og Ricardo Tubbs trengte en sportsbil for å gli inn i Miamis tvilsomme narkobaron-miljø i tredje sesong av ”Miami Vice”. Hva tror du de valgte? Jo, en arktisk hvit Ferrari Testarossa! Det sier sitt om bilens image på 80-tallet. Sånn er det heldigvis ikke i dag, men bilen passer kun for dem som absolutt IKKE ønsker å være anonyme.

 Foto: Autofil
Foto: Autofil Vis mer

Bilen ligger godt under rivalen Countach i prisnivå. For rundt en halv million kan du sikre deg et nydelig eksemplar. Svinghjul, drivaksler og clutch er bak en integrert sperre. Dette kombinert med at Testarossaen har et dreiemoment i John Deere-klassen, fører til harde påkjenninger på clutchen. Derfor bør du unngå lyskrysskonkurranser. Ellers er bilen kjent for å være solid.

Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil
Foto: Autofil