Ferrari med ny innstegsmodell?

Disse bildene slår med stor sannsynlighet fast det mange har ment lenge, nemlig at Ferrari jobber med en ny og billigere innstegsmodell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under det vanligvis lekre 599-skallet skjuler det seg teknikk som vil bli benyttet i det som sannsynligvis blir italienernes billigste og enkleste modell. Bilen på bildet er altså en såkalt testmule. Det som avslører at vi her snakker om en ny modell, er den sporadiske maskeringen og ikke minst lyden.

Lyden avslører

Fotografen som tok disse bildene for vår samarbeidspartner og bildeleverandør Automedia, hørte nemlig umiddelbart at det ikke dreide seg om en V12’er som jo 599 GTB har. Heller ikke nåværende minstemann 430s lydbilde matchet det som denne bilen utspilte.

V8 med 400 hk

image: Ferrari med ny innstegsmodell?

Ferrari med ny innstegsmodell?

  1. Store bilder


Samme kilde hevder at den midtmonterte motoren har åtte sylindere og en effekt på rundt 400 hestekrefter. Altså ingen sinke, men likevel nesten 100 hester svakere enn dagens 430.

4000 i året?

Automedias innsidere regner med at det skal være mulig å selge om lag 4000 eksemplarer årlig av den nye sportsbilen som trolig kommer til å bære det legendariske Dino-navnet. Produksjonen vil sannsynligvis foregå på en Maserati-fabrikk i Modena.

Det kan være verdt å bemerke at Ferrari offisielt benekter en slik modell som Dino, men Automedia regner likevel med at den er på veiene i løpet av et par år.

  • Store bilder finner du her.
  • Her finner du mer Ferrari-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Spionbilder  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!