Ferrari 430 CS - less and more

Som om ikke en standard 430 er rå nok, kommer det nå en enda heftigere versjon med tilnavnet Challenge Stradale. Den har mindre av det meste. Bortsett fra hestekrefter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Challenge Stradale er navnet på de aller sportsligste modellene fra Ferrari. Eller, faktisk har det bare eksistert én tidligere, og den var bygget på 430s forgjenger, 360. Tanken bak konseptet er likevel tydelig. Minst mulig vekt og mest mulig krefter.

Som vi kan se på disse spionbildene jobber Ferrari nå med en tilsvarende versjon av den allerede gnistrende sportsbilen 430. Man skulle tro at 490 hestekrefter fordelt på 1.450 kilo og 0-100 på fire blank var nok for de fleste, men det er tydeligvis etterspørsel etter en enda heftigere variant.

Vanvittige fartsressurser

image: Ferrari 430 CS - less and more

Ferrari 430 CS - less and more

  1. Store bilder
image: Ferrari 430 CS - less and more


Fartsressursene er én ting, de blir vanvittige med en estimert vektbesparelse på om lag 100 kilo og cirka 30 hestekrefter ekstra. Det betyr trolig at 0-100 vil gå på et par tiendedeler under fire sekunder. Like viktig er kanskje kjøreegenskapene som blir enda råere. Trolig så råe at banekjøring vil føles vel så naturlig som ferdsel på offentlig vei.

Spartansk

Slankekuren går på bekostning av luksusfølelsen, og utstyr som klimaanlegg, innvendige tepper og polstrede dørpaneler må du lete lenge etter. Regn med at bruken av karbonfiber, både innvendig og utvendig vil være utstrakt. Setene er også enda dypere og sportsligere enn i en standard 430. Hjulene er laget av magnesium og har nå fem festepunkter som på vanlige biler mot 360s racinginspirerte senterbolt-løsning.

Legg for øvrig merke til den digre diffusoren i hekken og de hevede enderørene fra eksosanlegget.

Mot Superleggera og RS

Ferrari 430 Challenge Stradale er Ferrari svar på Lamborghinis Superleggera-versjon av Gallardo og ikke minst Porsches 911 GT3 RS. Ferrari er allerede litt sent ute, så regn med at den er på plass om ikke så altfor lenge.

  • Store bilder.
  • Her finner du mer Ferrari-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Spionbilder