Fem sommerperler til 250.000

Hårføner, frisørbil, eller lugglufter. Navnene er mange, men alle peker mot de takløse bilene. Her er fem fine entusiastbiler uten tak.

<b>ROADSTER:</b> Audi TT er en bil man legger merke til. Den åpne versjonen foretrekkes av mange. Foto: KNUT MOBERG
ROADSTER: Audi TT er en bil man legger merke til. Den åpne versjonen foretrekkes av mange. Foto: KNUT MOBERG Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På nettet kan man fort gå seg vill i jakten på den ultimate sommerbilen. Kabrioleter kommer i alle former og fasonger - og naturlig nok i alle prisklasser.

Fem til to-femti

Vi har derfor funnet frem til fem gode alternativer til 250.000 kroner. Utvalget er stort, men ikke alle er like interessante for entusiastene. I Norge selges det få nye kabrioleter, men til gjengjeld importeres det mange gamle. Dette kan skyldes at entusiastbilene stort sett står lagret om vinteren, og tas frem om sommeren. De er typiske godværsbiler.

1966 Ford Mustang

AMERIKANSK NOSTALGI: Ford Mustang er en klassiker. En perfekt bil for søndagsturer.  Foto: FINN.NO
AMERIKANSK NOSTALGI: Ford Mustang er en klassiker. En perfekt bil for søndagsturer. Foto: FINN.NO Vis mer


Ford Mustang er en klassiker, og er den entusiastbilen som gir flest treff på Google. Enten du er bilinteressert eller ei, så kan du ikke ha unngått å høre om den. Nå kommer også nye Mustang til Norge, en bil vi reiste til USA for å teste sent i høst.
Utgaven vi nå har funnet skal være velholdt, nylig overhalt og ser veldig bra ut. Den kan være et godt alternativ for den som ønsker seg en kabriolet man kan nyte en søndags ettermiddag.

Det er verdt å nevne at eldre biler, slik som denne, gjerne trenger litt mer pleie og man må være forberedt på å ta frem verktøykassen av og til.

Mini Cooper SD

BRITISK MORO: MINI har vært et ikon på veien i mange år. Dette er et virkelig flott eksemplar.  Foto: FINN.NO
BRITISK MORO: MINI har vært et ikon på veien i mange år. Dette er et virkelig flott eksemplar. Foto: FINN.NO Vis mer


Mini er også en klassiker, være seg fra Mister Bean eller actionfilmen The Italian Job. Uansett er det en bil de fleste liker. Den er god å kjøre, har enestående kjøreegenskaper og den ser veldig bra ut. Enten du er 18 eller 50, vil denne bilen gjøre deg glad.

Dette eksemplaret er fra 2012 og selges som godt holdt. Den har mye utstyr, og den sorte lakken med det hvite interiøret peker seg ut. Dette kommer enda bedre frem når taket er nede. Bilen er en John Cooper Works-versjon med en 143 hesters diesel-motor, som gjør den lille bilen relativt frisk. Bilen ser ut til å være et gunstig kjøp.

Her er vår test fra 2011

BMW 320i M-Sport

POPULÆR: BMW 3-serie har alltid vært en veldig populær bil. Dette er en pen og tøff utgave. Et godt kjøp. Foto: FINN.NO
POPULÆR: BMW 3-serie har alltid vært en veldig populær bil. Dette er en pen og tøff utgave. Et godt kjøp. Foto: FINN.NO Vis mer


BMW 3-serie har alltid vært en populær bil som gir mye kjøreglede. Den har tiltrekker både gamle og unge kjøreglade eiere, både kvinner og menn. Denne utgaven er en hardtop. Det betyr at bilen også har et fullverdig «vintertak» som gjør bilen til en helårsbil. Samtidig, er du ute etter følelsen et kanvastak gir deg, så er ikke dette bilen for deg. Med taket på ser den ut som en vanlig kupé.

Denne utgaven har en 2 liters bensinmotor som yter 170 hestekrefter. Den er grå, har manuell girkasse og sort skinninteriør. M-Sport-pakken gir også bilen et designemssig løft. Den ser sintere og mer sporty ut. Bilen er fra 2007, men har ikke gått lenger enn 73.000 km. For de som ønsker en bakhjulsdrevet kjøreglad kabriolet, kan dette være et godt valg. Vi har selvfølgelig testet tilsvarende bil.

Audi TT TFSI S-line

ROADSTER: Audi TT er en bil man legger merke til. Denne utgaven er inget unntak. Foto: FINN.NO
ROADSTER: Audi TT er en bil man legger merke til. Denne utgaven er inget unntak. Foto: FINN.NO Vis mer


Siden Audi TT kom for salg i 1998 har den splittet en bilinteresserte verden. Det er en bil mange enten elsker, eller hater. Mye har skjedd siden den først ble lansert, den har blitt langt bedre på veien og blitt en langt mer fullverdig bil. Den er kvikk og sporty på veien, men det er utseende som har lokket til seg de fleste entusiastene.

Denne utgaven fra 2010 har ikke spart på kruttet. Med sorte felger, sort lakk og sort skinninteriør ser den utvilsomt tøff ut. Det er en typisk norsk fargekombinasjon. Den er også godt utstyrt og ser velholdt ut. Motoren yter 160 hestekrefter og girkassen er manuell. Dette er en to-seter, så det er på ingen måte en familiebil. Men så er det også mange som vil ha en ren roadster. Og vår test av denne kan du lese her!

Citroen DS3 1,6 HDI

FRANSK FINESSE: Citroen DS3 er et morsomt og spennede alternativ til de andre kabrioletene. Her har frnaskmennene tørt å leke seg litt. Foto: FINN.NO
FRANSK FINESSE: Citroen DS3 er et morsomt og spennede alternativ til de andre kabrioletene. Her har frnaskmennene tørt å leke seg litt. Foto: FINN.NO Vis mer


Citroen har i alle år utfordret bilverden på hva design angår. De har pushet grenser og gått nye veier. DS3 er på mange måter et resultat av dette, den har frekke lnjer, kule lys og tøft interiør. I tillegg er den veldig god å kjøre. Sebastian Loeb kjørte blant annet DS3 i WRC, riktig nok med tak.

DS3 kom som «pseudo-kabriolet» i 2012 og denne utgaven er en 2013 modell. Den har ikke gått mer enn 7.000 km, og skiller seg noe fra de andre vi har nevnt her ved at taket ikke kan fjernes helt. Den gjør likevel nytten på solfylte dager. Bilen er sølv metallic, med et spennende blått skinninterør og andre blå detaljer. Utvilsomt en bil man kan ha stor glede av.

Nå som veiene er vasket, og støvskyen lagt seg, så er det perfekt tidspunkt å dra de takløse ut av garasjene. Det er bare å ønske god tur!