Toyota MR2 er blant bilene du kan vurdere om du er i markedet for en morsom og relativt rimelig sommerbil
Toyota MR2 er blant bilene du kan vurdere om du er i markedet for en morsom og relativt rimelig sommerbil Vis mer

Fem morsomme bruktbiler til 150.000 kroner

Våren er tid for å bytte bil for mange. Vi har funnet fem eksempler på morsomme og relativt rimelige bruktbilmodeller.

Publisert
Sist oppdatert

150.000 kroner gir deg tilgang på en rekke morsomme bruktbiler som ikke nødvendigvis er spesielt ufornuftige. Vi har nedenfor samlet noen tips til bilmodeller som kan gi mye moro spesielt i vår og sommer uten at man setter økonomien på spill i for stor grad.

Mini Cooper

En bil som er umulig å komme utenom i denne sammenheng er Mini Cooper. Denne bilen finnes i en lang rekke prisklasser, og også som One-modell og Cooper S. Vi har valgt å konsentrere oss om den midterste motorversjonen da vi anser at den er den beste kombinasjonen av kjøreglede og alder og kilometerstand i prisklassen under 150.000 kroner.

Fem morsomme bruktbiler til 150.000 kroner

Les vår test av forrige generasjon Mini Cooper her.

For den prisen dreier det seg om forrige generasjon Mini og årsmodeller frem til og med 2007 og kilometerstand ned mot 60-70.000. Også forrige generasjon Mini er en svært morsom bil. Cooper har en 1,6-liters bensinmotor med 115 hestekrefter. Utseendet er i tillegg svært likt det på dagens utgave, både innvendig og utvendig. Det er fullt mulig å finne godt utstyrte eksemplarer og vi anbefaler på det sterkeste å velge en med ESP.

Her finner du et eksempel fra finn.no.

Ford Fiesta ST

Fem morsomme bruktbiler til 150.000 kroner

En annen mulighet er Ford Fiesta ST. Dette er en skikkelig GTI-bil etter den gamle skolen med et sportslig oppsett og en 2,0-liters bensinmotor med 150 hestekrefter. Det gir god fart i den lille bilen.

Les vår test av Fiesta ST her.

Det er ikke voldsomt mange til salgs på finn.no, men du finner en håndfull biler fra 2005 der. Den med lavest kilometerstand har bare gått om lag 44.000 kilometer (riktignok med en skade på et dekorklistremerke som må sjekkes opp). De fleste bilene oppgis å ha ESP.

Mazda MX-5

Fem morsomme bruktbiler til 150.000 kroner

Dersom du virkelig er ute etter kjøreglede og ikke har så mange praktiske behov å ta hensyn til, er Mazda MX-5 en klassiker det fortsatt er verdt å titte på. Disse bilene holder seg godt i verdi og man må tilbake på årsmodeller fra rundt 2003-2004. Kilometerstanden på disse varierer stort, men et sted rundt 100.000 kilometer er realistisk.

Se vår test av forrige MX-5 her.

Dette eksemplaret oppgis å bare ha gått 47.000 kilometer, og har dessuten hardtop som er greit om bilen skal brukes vinterstid. Den har også en 1,8-liter under panseret. Alternativet er en 1,6-liter. I denne bilen ville vi nok lagt størst vekt på å få et pent eksemplar fremfor å kjøpe den største motoren, for kjøregleden er nesten uslåelig uansett. MX-5 har generelt et solid kvalitetsrykte, men som på alle kabrioleter bør man sjekke takløsningen godt.

Toyota MR2

Fem morsomme bruktbiler til 150.000 kroner

En annen vinner for de som virkelig liker å kjøre bil er Toyota MR2. Dette er ikke lenger noen ny bil og du må regne med å gå noen år tilbake i tid. På finn.no ligger det i skrivende stund ute en rekke biler fra 2002 til salgs, men disse ligger da også et stykke under 150.000 kroner i pris. MR2 ble produsert frem til 2005 og det burde være mulig å få noe som nærmer seg det i alder.

Les vår test av MR2 her.

MR2 er en midtmotorisert rendyrket sportsbil med en 1,8-liters motor på 140 hester. Den veier lite så ytelsene er ganske friske. MR2 har et solid kvalitetsrykte, men på såpass gamle biler bør man alltid være oppmerksom, ikke minst når det er snakk om en kabriolet. Vær også oppmerksom på at ESP ikke er tilgjengelig, og kjøreegenskapene kan være lumske takket være midtmotoren.

Her finner du et eksemplar som har gått om lag 80.000 kilometer og som har hardtop.

Opel Astra GTC

Fem morsomme bruktbiler til 150.000 kroner

Astra GTC er størst i denne gjengen og byr derfor på mer plass og komfort. Prisene på forrige generasjon Astra er generelt svært gunstige og også den litt sportsligere GTC-utgaven kan fås til en grei pris. For 150.000 kroner snakker vi årsmodeller opp mot 2007-2008.

Les vår test av Astra GTC her.

Denne bilen har eksempelvis den sterke dieselmotoren på 1,9 liter og 150 hestekrefter og dessuten ESP, xenonlys og mye annet utstyr. Kilometerstanden på 91.000 kilometer er til å leve med, selv om du finner eksemplarer som har gått kortere, men da gjerne med mindre motor.

Illustrasjoner, ikke anbefalinger

Annonseeksemplene er ment som eksempler og illustrasjoner på de omtalte bilmodellene, ikke konkrete anbefalinger. Vi kjenner ikke til bilene i noen annen grad enn det som står å lese i annonsen og anbefaler interessenter å søke bredt og grundig før man velger seg et eksemplar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer