Oslo Motor Show 2016

Fem messehaller med alt en kan drømme om

Fredag 28. oktober åpner Oslo Motor Show 2016 dørene, og nok en gang er det spekket med godsaker det lukter svidd gummi, diesel, olje og bensin av.

BEACH PARTY: Det er ikke mangel på hverken kreativitet eller engasjement når Oslo Motorshow åpner dørene i helgen. Foto: Jamieson Pothecary
BEACH PARTY: Det er ikke mangel på hverken kreativitet eller engasjement når Oslo Motorshow åpner dørene i helgen. Foto: Jamieson Pothecary Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For arrangørene av Oslo Motor Show er det kjærlighet til bilen og andre motoriserte kjøretøy som står i sentrum. I år fyller de fem messehaller med gatebiler, amcars, motorsykler, lastebiler, motorsport og sist men på ingen måte minst – supersportsbiler.

I fjor kunne vi blant annet prøvekjøre Polaris Slingshot på messen, noe vår reporter satte pris på, og her kan du se hva vi så på messen ifjor.

Hvert år samler de kremen av motor på Norges Varemesse i Lillestrøm, og i 2008 stilte investor og bilentusiast Arne Fredly ut sin Bugatti Veyron, bilen som satte en ny standard for superbiler senere år.

I år stiller Fredly igjen med en av sine mange ekstremt verdifulle biler. Denne gangen er det hyperbilen McLaren P1 GTR.

Spektakulære biler

McLaren P1 er i utgangspunktet en bil så ekstrem at det er utenfor de fleste sin fatteevne.

Med både el-motor og bensinmotor har den ladbare hybriden tilsammen over 900 hester og er en del av det som blant bilentusiaster omtales som den hellige treenighet: Porsche 918 Spyder, Ferrari LaFerrari og McLaren P1.

P1 GTR derimot, er en enda mer ekstrem utgave av P1 og var i utgangspunktet laget kun for banebruk.

Den ble presentert på bilutstillingen i Genève i fjor og kun 35 biler skulle produseres.

SUPERBIL: Her er P1 GTR under messen i Genève Foto: NTB Scanpix
SUPERBIL: Her er P1 GTR under messen i Genève Foto: NTB Scanpix Vis mer

I tillegg er det verdt å nevne at bilen kun ble tilbudt til kunder som allerede var i besittelse av en vanlig P1, i den grad det går an å kalle en bil med nærmere 1000 hester for vanlig.

På tross av McLarens intensjoner om at P1 GTR kun skulle kjøres på bane, var kundenes ønske om å kjøre den på veien så sterkt at de gikk med på å gjøre modifiseringer som gjorde at den kunne registreres.

Dette har naturlig nok sin pris, en pris som kommer i tillegg til den astronomiske summen man allerede har betalt for selve bilen.

Følgelig er det ytterst få av de 35 produserte bilene som har blitt modifisert, men Arne Fredly er altså en av de som har en ”road-legal” McLaren P1 GTR, og den kommer til Oslo Motor Show.

For de fleste av oss blir det nok første og eneste gangen vi har mulighet til å la øynene hvile på motorisert ingeniørkunst av den klassen.

Mange godbiter

RACECARS: Mange av Norges raskeste biler blir også å finne på messa. Foto: Camilla / Gatebil
RACECARS: Mange av Norges raskeste biler blir også å finne på messa. Foto: Camilla / Gatebil Vis mer

I tillegg til McLaren P1 GTR kan Oslo Motor Shows power car-avdeling skilte med flere av verdens mest ettertraktede og påkostede fartsmonstre. Blant annet en spesialutgave av Maseratis kronjuvel MC12, den fryktinngytende Porsche Carrera GT, Cheverolet Corvette C7 R og Lamborghini Aventador.

Børning

BØRNING: Om skuespillerne Anders Baasmo Christiansen, Jenny Skavlan (nederst) og Marie Blokhus blir å finne på standen er ikke sikkert, men bilene har allerede meldt sin ankomst. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
BØRNING: Om skuespillerne Anders Baasmo Christiansen, Jenny Skavlan (nederst) og Marie Blokhus blir å finne på standen er ikke sikkert, men bilene har allerede meldt sin ankomst. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Børning 2 har nylig hatt premiere og har lokket mange nordmenn til kinosalene i oktober. På Oslo Motor Show har Børning-teamet en egen stand. Her kan du se bilene fra filmen og ta del i kule aktiviteter med feite premier. På lørdag og søndag vil også skuespillere fra filmen være tilstede på standen og signere plakater mellom kl 12.00 og 15.00.

LES OGSÅ:

Se traileren til Børning 2 her

Bugatti er fortsatt verdens råeste superbil

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!