Fem år gamle biler: De beste under 130.000 kroner

Skal du kjøpe bruktbil, men lurer på hva som er det beste kjøpet? Her er listen over gode kjøp for under 130.000 kroner.

Toyota har flere gode biler i denne aldersklassen. Carina øverst, Corolla nederst.
Toyota har flere gode biler i denne aldersklassen. Carina øverst, Corolla nederst. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Når du skal kjøpe bruktbil, er det selvsagt viktig at du ikke kjøper deg en haug med problemer og reparasjonskostnader. Med utgangspunkt i den tyske rapporten TÜV Auto-Report 2001 rangerer vi de beste bilene bruktbilene som finnes i det norske markedet, med pris.

TÜV-rapporten

I denne artikkelen kan du lese mer om TÜV-rapporten. Kort fortalt bygger TÜV-rapporten på resultatene og registreringene etter rundt 7 millioner kjøretøykontroller foretatt i Tyskland i fjor. Artikkelen inneholder også et utdrag av listen over de bilene som er mest og minst utsatt for betydelige feil og mangler i fem forskjellige årsklasser.

Minst sjanse for alvorlige mangler, for under 130.000

I denne artikkelen konsentrerer vi oss utelukkende om de fem år gamle bilene, altså 1995-modellene. Vi har sett på de bilene som det i følge TÜV er minst sjanse for at det oppstår alvorlige feil og mangler med.

Helt i tet finner vi Toyota Rav4. Det oppstår alvorlige mangler med 3,3 prosent av alle Rav4-ene. Vi har imidlertid satt oss en kostnadsgrense på 130.000 kroner. Siden Rav4 koster 175.000 kroner, vil du ikke finne denne i listene våre.

Et av de aller beste kjøpene innenfor kostnadsgrensen på 130.000 kroner, er imidlertid Suzuki Baleno. I følge TÜV Rapporten oppstår det alvorlige mangler med 3,5 prosent av alle Balenoene. Baleno er også gunstig i pris: Du får en 3-dørs kombikupé med 1,3-liters motor for 90.000 kroner, eller en sedan med samme motor for 95.000 kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Toyota har også noen gode alternativer: Carina, Corolla og Starlet kommer godt ut i TÜV sine rapporter, og du kan få de for under 100.000 kroner.

De beste i hver karosseriklasse

Du kan finne de gode kjøpene for under 130.000 kroner ved å gå inn på den karosserivarianten som er aktuell for deg i lenkesamlingen under bildet til høyre. Under de forskjellige karosserivariantene finner du en liste over alle modellene, spesifisert ned på utstyrs- og motornivå, som er aktuelle for under 130.000 kroner.

Vi gjengir også hvilke resultater de forskjellige modellene oppnådde i TÜV sin rapport, og der vi har bruktbilomtale av den aktuelle modellen, har vi linket til denne.

Listene er sortert etter TÜV-listen, med de beste resultatene på topp.

Gjennomsnittsverdi

Vi har satt grensen ved 9,3 prosent feil og mangler (for eksempel er det funnet alvorlige feil og mangler ved 9,3 prosent av alle Audi 100). Grensen er satt ved 9,3 prosent fordi dette er gjennomsnittsverdien for alvorlige feil og mangler i denne aldersklassen.

Mitsubishi Colt: Tilgjengelig for 100.000 kroner.
Mitsubishi Colt: Tilgjengelig for 100.000 kroner. Vis mer

De beste under 100.000 kroner

Vi har også laget en liste over de beste modellene for under 100.000 kroner, uavhengig av karosserivariant. Denne finner du her. Du vil se at de fleste i denne prisklassen er kombikupeer.

Relaterte artikler:

  • TÜV Auto-Report 2001 (Tysk rapport)

  • Bilprovningen: De beste og verste bilmodellene (Svensk rapport)

  • TÜV Auto-Report 2000 (Tysk rapport)

  • TÜV Auto-Report 1999 (Tysk rapport)
  • DinSide Bils bruktbilomtaler

  • Sjekkliste ved brukbilkjøp

  • Bruktbilprislisten - med oppdaterte bruktbilpriser

  • Sjekk heftelser på bruktbilen – gratis