Feilfylling: Tabben alt for mange gjør

Men det er lett å unngå.

<strong>SoloDiesel:</strong> Et smart lokk som hindrer feilfylling. Foto: Produsenten
SoloDiesel: Et smart lokk som hindrer feilfylling. Foto: Produsenten Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Overraskende mange fyller feil drivstoff på bilen og må berges. For Falcks del førte dette til hele 2.443 uttrykninger i 2010, men også Viking har drivstoffeil høyt oppe på bergingsstatistikken. Og aller flest gjør feil ved å fylle bensin på en dieseltank.

- Det er forskjellig diameter på bensinpumper og dieselpumper. Derfor skal det være veldig vanskelig å fylle diesel på bensintank, men ikke omvendt, sa kjedesjef i Viking redningstjeneste, Svein Setrom, til DinSide i høst.

Indikasjon på at du har fylt feil:

  • Motoren drar dårligere
  • Motoren "hikker"
  • Vanskelig å starte
Les mer: 10.828 kroner kostet drivstofftabben

Dette vil fortsette å være et problem så lenge ikke alle bilprodusenter gjør som Ford, som har en tankåpning med integrert lukkemekanisme som registrerer pumpemunningens diameter og hindrer feilfylling.

Hjelpemiddel

Både NAF og Gjensidige selger et smart lokk, SoloDiesel, som kan hjelpe distré førere (4-500 kroner).

Dette er ekstra lokk som skrus på i stedet for det originale diesellokket. I senter av lokket finner man et hull med haker som gjør at man kun kan fylle riktig drivstoff. DinSide har tidligere omtalt dette produktet.

Hva gjør du om du har fyllt feil drivstoff?

NAF har utviklet en egen app for iPhone, som kan gi deg bilhjelp underveis, blant annet med tips om hva du gjør ved feilfylling. Applikasjonen er foreløping utviklet for iPhone og iPad og kan lastes ned gratis av alle fra App Store. Til høsten vil det også komme en versjon for Android-telefoner, melder NAF.

Mer app-stoff: Toyota vil ha deg til å kjøre mer effektivt

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!