Volkswagen, Audi og Skoda tilbakekaller

Feil med bremsene kan gi uønsket utslag

Feilen gjelder i første rekke Audi, Skoda og VW.

Kalles inn: Et sted mellom 7.000 og 8.000 bileiere i Norge har fått brev om innkalling for mulig bremsefeil. Foto: Fred Magne Skillebæk
Kalles inn: Et sted mellom 7.000 og 8.000 bileiere i Norge har fått brev om innkalling for mulig bremsefeil. Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mellom 7.000 og 8.000 biler fra Volkswagen, Audi og Skoda skal nå tilbakekalles på det norske markedet.

Årsaken er en feil i bremsesystemet, som kan gi utslag i at systemet ikke fungerer som tenkt i en situasjon der bilen understyrer, overstyrer, eller under panikkbremsing.

Globalt skal det tilbakekalles 766.000 biler bare fra VW som følge av feilen, melder Reuters. I tillegg kommer biler fra Audi og Skoda, som er levert med samme bremsesystem. Seat nevnes ikke i denne sammenhengen.

Ettersom feilen kan vise seg ved understyring og overstyring, kan det bety at feilen også kan være en del av ESP-systemet.

Ingen kjente ulykker

Servicekampanjer som dette er vanlig i bilbransjen, og noen av dem er relativt store. Vi kunne i fjor avdekke at over 130.000 biler i Norge må kalles tilbake på grunn av en defekt i kollisjonsputene. Problemet er at nye enheter ikke er å oppdrive for å reparere en feil som til nå har forårsaket at 15 mennesker er døde, og et større antall er skadet.

I dette tilfellet er saken langt mildere.

- Vi er ikke kjent med at dette skal ha forårsaket noen ulykker, og bilene kan brukes frem til programvaren er oppdatert, og man har utbedret systemet, forteller Øyvind Rognlien Skovli, kommunikasjonssjef i Audi.

I USA har Volkswagen en egen nettside der du til enhver tid kan gå inn og sjekke om din bil er berørt av en eller annen tilbakekalling, eller servicekampanje.

I Norge skal de berørte kundene være kontaktet per brev.

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!