Feiende flott Ferrari

Det var nesten rørende når den nye, åpne Ferrari 550 skulle avdukes. Bilen er den første som oppkalles etter Sergio Pininfarina, som selv dro lakenet av bilen.

Feiende flott Ferrari


Selv om samarbeidet mellom Ferrari og Pininfarina har foregått over mange år, er dette den første Ferrari som får Pininfarinas navn. Bokstavelig talt. Hver av de 448 modellene som skal produseres av denne bilen vil bli signert av Sergio himself.

Den åpne roadsteren adopterer også en modellbetegnelse som har blitt brukt på andre åpne biler fra Fiat-gruppen, nemlig Barchetta (som direkte oversatt betyr noe sånt som "liten båt". Ordene "jolle" eller "balje" vil nok bli oppfattet som en æreskrenkelse). Bilens fulle navn er derfor Ferrari 550 Barchetta Pininfarina.

Barchetta-betetgnelsen ble for øvrig første gang brukt på en Ferrari i 1948, da av modellen 166 Mille Miglia Barchetta, mens den siste modellen i produksjon med denne betegnelsen var 375 Mille Miglia Barchetta som gikk ut i 1954.

Allerede utsolgt

Ønsker du deg en 550 Barchetta? Sorry. I utgangspunktet er alle 448 bilene solgt allerede ved visningen i Paris, ettersom "spesielt inviterte" samlere hadde en felles tur til Bologna for en tid tilbake for å kikke på bilen.

Pris? Ingen aning. Mer enn dyr nok. 550 Barchetta er fullstendig bygget på 550 Maranello, og har den samme 12-sylindrede V12-motoren med 485 hk/568 Nm, og ytelsene er like formidable: 0 - 100 km/t: 4,4 sek, 0 - 1.000 meter: 22,6 sek. En "standard" 550 Maranello har en listepris på 2,6 millioner kroner, og Barchetta er neppe rimeligere.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tilbake til hovedartikkelen fra bilutstillingen i Paris