Fastbag: Bagasjeløsning for R-sykler

Når du kjører R-sykkel er det alltid vanskelig å frakte med seg ting. De færreste vil jo montere store koffertsett på en smekker liten racer. Fastbag er da løsningen.

Fastbag: Bagasjeløsning for R-sykler

Fastbag: Bagasjeløsning for R-sykler

  1. Stort bilde


Det er mange som synes at koffertsettene som leveres som ekstra utstyr, ikke akkurat er pene, og i hvert fall ikke aerodynamiske. Designet på en lekker R-sykkel, som er utviklet ved hjelp av vindtunnel, blir fullstendig ødelagt når store konstruksjoner finner veien til sykkelens bakpart.

Løsningen er her

Vi har prøvd et nytt norsk produkt som heter Fastbag. Dette er en "trekkspill" bag som festes på sykkelen med stropper, og som dermed ikke krever permanent montering. Lange stropper sørger for at det er mye å gå på, selv med full last.

Det byr sjelden på problemer å feste bagen uansett utforming av sykkelen.

Fleksibel Fastbag

Topplokket på Fastbagen er aerodynamisk utformet slik at luftmotstanden kan bli lavere med Fastbagen montert. Topplokket kan også lakkeres i sykkelens farge hvis du ikke liker karbonfiberimitasjoner. Topplokket er også låsbart slik at du kan gå fra sykkelen med Fastbagen på. Alle fester for reimer sitter under lokket.

Fastbagen rommer fra 20-60 liter bagasje. Dette kommer av "trekkspillkonstruksjonen" som gjør at bagens størrelse varierer med mengden av innhold.

Fastbag skal egentlig ikke lastes med mer enn 5 kilo. Vi har nok lastet med mer vekt enn dette, og vi har hatt følelsen av at den tåler mye vekt, og fart. Iherdig gassing med 1200-1300 kubikk byr ikke på noen problemer. Bagen er også vanntett og tåler greit å bli spylt med høytrykkspyler.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Slik gjør du

Fastbag: Bagasjeløsning for R-sykler

Fastbagen pakkes før den monteres på sykkelen. Alle myke ting som kan komprimeres, pakkes i den myke delen av bagen og lukkes inne med borrelåsen på toppen. Ting som mobiltelefoner og kameraer legges under toppdekselet slik at det ikke blir knust. Det som ligger her er også lett tilgjengelig under turen.

Fastbagen stroppes nå fast på sykkelen. Her er det opp til hver enkelt å finne en god løsning. Vi har hatt den montert på et utall av testsykler og den passer veldig bra på de fleste sykler. Hvis du har håndtak til passasjer på din sykkel kan det med fordel fjernes. Også andre ting som ødelegger en jevn flate bak på sykkelen bør fjernes. Montering og demontering av Fastbag er en litt tidkrevende operasjon. For dere som er vant til å "klikke" kofferter av og på, må venne dere til litt mer arbeid.

Under kjøring

På første stopp bør festereimene etterstrammes siden bagasjen nå er skikkelig sammentrykket. Fra nå av sitter Fastbag som støpt. Under kraftig akselerasjon er det suverent å lene seg mot bagen. Hvis den er festet skikkelig sklir den ikke en eneste millimeter - den perfekte ryggstøtte!

Komplett Fastbag koster 3.990 i utsalg.