Farvel til navi-skjermen!

I den nye TT har Audi fjernet navigasjonsskjermen i midtkonsollen og i stedet laget en helt ny løsning.

<b>HELDIGITAL:</B> I nye Audi TT er navigasjonen flyttet til bak rattet. Foto: AUDI
HELDIGITAL: I nye Audi TT er navigasjonen flyttet til bak rattet. Foto: AUDI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den helt nye Audi TT kommer til Norge i løpet av oktober og bringer med seg flere innovasjoner, som seg hør og bør for et bilmerke med slagordet «Forspranget ligger i teknikken».

Dinside har allerede kunnet fortelle at den setter ny rekord!

En av de mest spennende nyhetene er at Audi har kassert den tradisjonelle løsningen med en navigasjon- og informasjonsskjerm midt på dashbordet. I stedet har de valgt å legge inn navigasjonen i et digitalt og høyoppløselig display i instrumentpanelet bak rattet.

Vi tester head-up-display!

Audi virtual cockpit Foto: Abdruck fuer Pressezwecke honorarfrei
Bang & Olufsen Sound System mit Symphoria im Audi TT. Einstellungen ueber das Audi virtual cockpit. Foto: Abdruck fuer Pressezwecke honorarfrei
Audi virtual cockpit Foto: Abdruck fuer Pressezwecke honorarfrei
Audi virtual cockpit Foto: Abdruck fuer Pressezwecke honorarfrei
Audi virtual cockpit Foto: Abdruck fuer Pressezwecke honorarfrei
Audi virtual cockpit Foto: Abdruck fuer Pressezwecke honorarfrei
Foto: Abdruck fuer Pressezwecke honorarfrei


Sylskarp

Løsningen kaller de «Audi virtuell cockpit». Med den nye digitale instrumentløsningen skal nå alt fokus ligge på føreren. Løsningen er adoptert fra konsernbror Lamborghini Huracan, og det digitale displayet skal gi et utrolig skarpt bilde med store kontraster.

Det diagonale displayet er 12,3-tommer stort og har en oppløsning på 1440x540 piksler. En superrask prosessor sørger for at turtelleren vises med 60-bilder per sekund for å oppnå så høy nøyaktighet som mulig.

Her tester vi versting-utgaven av forrige Audi TT

Føreren kan veksle mellom ulike moduser for hva han/hun foretrekker. I tillegg til navigasjon, vil radio, telefon og kjørecomputeren være mulig å få fram i instrumentpanelet.

Først ut med 4G

Audi liker å være tidlig ute med ny teknologi, og var blant annet først ut med 4G-hastighet på internettoppkoblingen. Nytt nå er at MMI-systemet (Audis navn på kommandosentral/betjenings-system) får nå en søkefunksjon, der du etter bare noen bokstaver skal få opp alternativer i nærheten av hvor bilen befinner seg. Kjekt om du for eksempel vil søke etter restauranter. Søkefunksjonen kan benyttes på de fleste menyer, noe som er praktisk om du for eksempel vil søke etter musikk.

Utstyrsnivået generelt er hevet på nykommeren og den blir blant annet tilgjengelig med blindsone-varsling med radarmåling. Audi TT får et begrenset motorutvalg ved introduksjonen, og vi antar at varianten 2,0 TFSI quattro med 231 hestekrefter vil begynne på et sted 550- til 580.000 kroner.