Farlige forbikjøringer gjør oss fly forbanna!

De som tar størst risiko i trafikken er de som irriterer mest.

<b>LAPPEN RYKER:</b> Dette er UPs egne bilder av en situasjon som ikke bare irriterer, men som også er livsfarlig.  Foto: UTRYKNINGSPOLITIET
LAPPEN RYKER: Dette er UPs egne bilder av en situasjon som ikke bare irriterer, men som også er livsfarlig. Foto: UTRYKNINGSPOLITIETVis mer

Det er mange ting å la seg irritere seg over i trafikken, sånn som baksete-sjåfører eller matsøl.

Se nederst i saken - der kan du stemme over hva som irriterer deg mest!

Markedsanalyse-byrået Infact har nå på vegne av Continental foretatt en undersøkelse på hva som gjør at nordmenn blir heite i toppen når de sitter bak rattet.

Og svarene er rimelig samstemte for både kvinner og menn, gammel som ung, uavhengig hvor de bor i landet.

Stor risiko

Hele 41 prosent av de spurte svarer nemlig at det som irriterer dem mest i trafikken er uvettige forbikjøringer.

Les også: Se UPs verste eksempler på livsfarlige forbikjøringer!

Kanskje ikke så oppsiktsvekkende er det heller at dette fremprovoserer enda mer harme hos kvinner (47,4%) enn hos menn (34,4%).

KLAR TALE: Noen lar sin frustrasjon kommuniseres via kroppsspråk.  Foto: SCANPIX
KLAR TALE: Noen lar sin frustrasjon kommuniseres via kroppsspråk. Foto: SCANPIX Vis mer


Videre viser denne undersøkelsen foretatt på 879 respondenter at det er åpenbart vi lar oss frustrere mest over bilister som tar unødige risikoer.

Har du lest dette? Norge har halvparten så mange dødsulykker som snittet i EU!

20 prosent av de spurte svarer nemlig at folk som kjører for tett på egen bil var det mest irriterende, noe ungdom mellom 18 og 29 år lar seg hisse mest opp av, ifølge undersøkelsen.

Pussig nok er lar den eldre garde (65+) seg irritere minst av dette.

Dette er viktig å tenke på ettersom du på motorvei med 110-sone må ha minst 16 meters avstand til bilen foran, ifølge politiet.

Likestilt med promille

Videre kan vi lese av undersøkelsen at 19 prosent av de spurte irriterer seg over manglende bruk av blinklys, noe som særlig kan bidra til misforståelser i for eksempel rundkjøringer.

11 prosent av de spurte synes mobilbruk er det som frustrerer mest. Bruk av mobilen i bil er en stadig utfordrende faktor, og andre undersøkelser viser at å sende sms under kjøring er som å kjøre bil med promille.

IRRITERENDE: Med telefonen på øret er det slett ikke alle som følger med på kjøringen. Det provoserer andre bilister.  Foto: SCANPIX
IRRITERENDE: Med telefonen på øret er det slett ikke alle som følger med på kjøringen. Det provoserer andre bilister. Foto: SCANPIX Vis mer


De resterende svarte i undersøkelsen at det var andre ting som irriterte mest i trafikken.

Les mer: Dette kan skape ulykker

Fordelingen i svarene er lik når man ser på alder, kjønn og regioner, men hvor mange som har svart det samme gir større avvik.

For mens hele 51 prosent av nordlendingene lar seg provosere av uvettige forbikjøringer, så er det til sammenligning kun 32 prosent av sindige sørlendinger som reagerer på det samme.

Til tross for mange ting å irritere seg over i trafikken var antallet trafikkdrepte i Norge i fjor det laveste siden 50-tallet, da totalt 123 personer omkom på norske veier. Continental er blant selskapene som jobber for å stadig forbedre sikkerhetssystemer som gjør at dette tallet skal bli enda lavere i framtiden.

Her kan du gi din stemme

Hva irriterer deg mest i trafikken? (Avsluttet)
Sjåfører som slurver med blinklys eller bruker mobiltelefon.(37%) 1634
Stygge forbikjøringer.(33%) 1477
Biler som holder for kort avstand.(30%) 1348
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.