Farlige damebein i bil

Et britisk forsikringsselskap avslører at en av ti kvinner har opplevd nestenulykker som sjåfør på grunn av uegnet fottøy.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stiletthæler, flip-floper, sling-back-sko, stroppesandaler. Alle er skotyper som egner seg dårlig for bilkjøring. Faktisk innrømmer en av ti spurte kvinnelige sjåfører i en britisk undersøkelse at de har opplevd nestenulykker på grunn av problemer med skoene under bilkjøring.

>> Forsikringsselskapet bak undersøkelsen, Sheilas' Wheels, har fått utviklet spesielle kjøresko som både kan være flate og ha stiletthæl

68 prosent av de spurte kvinnene sier de bruker uegnet fottøy mens de kjører bil, og at stil går foran sikkerhet når de velger sko. Hele ti prosent sier de har brukt myke flip-flopper under bilkjøring, og to prosent har kjørt uten sko. Noe som faktisk er forbudt i enkelte deler av Skottland.

Her er noen av problemene sjåførene opplever med moteriktige sko:

  • Hæler kan hekte seg fast under pedalene under kjøring.
  • Hæler kan føre til at kjøreposisjonen blir ukomfortabel.
  • Sko med høy hæl har gjerne glatte såler som ikke gir godt grep på pedalen.
  • Forøvrig fastslår forsikringsselskapet i en pressemelding at heller ikke joggesko er perfekte valg for sjåføren. Tykke såler og klumpete design begrenser følelsen med pedalene og kan være til hinder for forflytning av føttene mellom pedalene.

    >> SE OGSÅ Volvos jentebil - konsept fra 2004

    Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!