Farlig hengerfeste

Både Audi, Volkswagen, Saab og Volvo kaller nå inne biler som er utrustet med et spesielt avtagbart tilhengerfeste fra Brink Sverige AB

Publisert
Sist oppdatert
<strong>MÅ UTBEDRES:</strong> Har du et avtagbart hengerfeste av denne typen må du oppsøke merkeverksted før du tar det i bruk igjen. Du finner et stort bilde ved å klikke på lenken under.
MÅ UTBEDRES: Har du et avtagbart hengerfeste av denne typen må du oppsøke merkeverksted før du tar det i bruk igjen. Du finner et stort bilde ved å klikke på lenken under. Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Det har nemlig vist seg at det avtagbare tilhengerfestet (bildet) har en konstruksjonsfeil som gjør at det kan løsne fra bilen. Dermed risikerer eiere av biler med dette tilhengerfestet å miste campingvogner og andre typer tilhengere i fart, noe som kan resultere i svært farlige situasjoner.

Mer enn 2.000 biler

Drøye 2.000 norske biler er utstyrt med dette tilhengerfestet, fordelt på følgende merker:

 • Volvo: 500
 • Saab: 570
 • Audi/Volkswagen: 1.100
 • (gjelder Audi A4 1995-2000-mod, VW New Beetle og VW Transporter/Caravelle)

  Kontakt merkeverksted

  De respektive importørene ber derfor eierne av slike biler med avtagbare hengerfester unngå bruk inntil man har vært i kontakt med merkeverksted. Hengerfestene vil bli utbedret uten kostnad for kunden og skal kunne gjøres i løpet av 20 minutter på merkeverkstedene.

  Nytt feste på vei

  I løpet av høsten vil Brink Sverige AB har utviklet et nytt hengerfeste som skal erstatte den farlige modellen. Også utskifting til den nye typen vil skje kostnadsfritt for eieren.

  På verdensbasis er det solgt hele 38.000 eksemplarer av hengerfestet. Brink Sverige AB har dermed ikke bare fått en kraftig ripe i lakken, men vil merke nok også merke konstruksjonsfeilen i sine regnskaper.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer