7 år / 200.000 kilometer nybilgaranti

Får Norges beste garanti

Fiat og Alfa Romeo introduserer det som fremstår som den beste nybilgarantien i markedet.

FORNYET MODELLSPEKTER: I sommer kom helt nye Fiat Tipo (bildet) på markedet. Alfa Romeo fornyer også sin produktrekke for tiden, og nå følger begge opp med kraftig forbedring av garantivilkårene for sine nye personbiler. Foto: Knut Moberg
FORNYET MODELLSPEKTER: I sommer kom helt nye Fiat Tipo (bildet) på markedet. Alfa Romeo fornyer også sin produktrekke for tiden, og nå følger begge opp med kraftig forbedring av garantivilkårene for sine nye personbiler. Foto: Knut Moberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den italiensk-amerikanske bilgiganten FCA (Fiat, Alfa Romeo, Chrysler og Jeep), har ikke hatt noen salgstall å skryte av i Norge på en stund. Bedre garanti kan dermed være et smart grep.

Fra og med nå innfører FCA Norway, 7 år eller 200.000 km garanti på alle Fiat personbiler og Alfa Romeo-modeller. Dette er ifølge FCA Norges beste nybilgaranti. Imidlertid skal det sies at importøren avkoreanske Hyundai har garanti med ubegrenset kjørelengde - men begrenset til fem år.

Og den andre koreaneren, Kia, har lenge hatt syv års nybilgaranti, men begrenset til 150.000 kilometer under syvårsperioden. Det er riktignok med ubegrenset kjørelengde de første tre årene mot FCAs to år.

For øvrig har Mitsubishi også nå innført forbedret garanti på én av sine modeller - den ladbare utgaven av SUV-en Outlander. Garantien økes fra 5 år og 100.000 kilometer til 7 år og 140.000 kilometer.

Garantien følger bilen

Garantien som fra nå av gjelder for Fiat og Alfa Romeo gir ifølge importøren gir en trygghet ikke bare til første eier av bilen, men da garantien følger bilen, vil dette også innbefatte fremtidige eiere under hele garantitiden. 7 års-garantien gjelder for alle nye biler importert av FCA Norway og registrert i Norge etter 1.januar 2018.

Gode vilkår

Slik beskriver importøren selv garantivilkårene:

· Garantien gjelder for nye biler importert av FCA Norway og registrert etter 01.01.18. Garantien er gjelder i hele Europa.

· Over hele 7 års perioden er kilometerbegrensingen 200.000 km.

· De 2 første årene er det ubegrenset kjørelengde.

· Veihjelp/Mobilitetsgaranti i hele garantiperioden. (7år og 200.000km)

· Garanti på Radio/lydanlegg/navigasjon gjelder for hele perioden på 7 år eller 200.000km.

· Originalt fastmontert tilbehør har samme garantivilkår som bilen.

Vekst i 2017

Det blir spennende å se om den kraftig forbedrede garantien vil hjelpe på salgstallene til Fiat og Alfa Romeo. i 2017 ble det registrert henholdsvis 172 og 236 personbiler av de to merkene (I et rekordsterkt personbilmarked på totalt 158.650 biler), men tendensen var positiv, med en oppgang for Fiat på 18,6 prosent fra 2016 og en femdobling for Alfa Romeo, takket være nye modeller som Giulia og SUV-en Stelvio.

Les også:

Husk: Du får ikke garanti

Gratis reparasjon av slitedeler?

Slik sjekker proffene bruktbilen

Lyst til å diskutere?

Besøk vårt debattforum!