Familierettet Prodigy

Vi kan vanskelig se for oss noen klar sammenheng mellom det britiske alternativ-bandet Prodigy og Ford sin nye prototype. Men kan hende de begge har ønsket å formidle noe av den samme tanken: ”prodigy” betyr nemlig ”vidunder” på engelsk.

Ikke vet vi om Ford Prodigy blir et vidunder, men den skal i alle fall vises for publikum for første gang under bilutstillingen i Detroit i år. Det vidunderlige de tenker på må være at bilen, en sedan el-hybrid, bruker rundt 0,34 liter drivstoff per mil.

Lett og aerodynamisk

Prodigy er foreløpig bare en prototype, og den er en videreutvikling av forskningsprosjektene P2000 hvis mål har vært å revolusjonere transporten i dette nye årtusen -- og med en rimelig serieproduserbar hybrid som mål.

Familierettet Prodigy

  1. Stort bilde av Prodigy

Bilen er en sedan, og ved hjelp av lette materialer har de greid å dytte vekten ned på 1.082 kilo. Videre er det lagt stor vekt på aerodynamikk og lav luftmotstand -- og for å oppnå dette er blant annet sidespeilene tatt vekk og er erstattet av kamera på sidene av bilen som viser hva de ser på monitorer inne i bilen.