Familiebåt for fartsglade

Flerbruk og fart er stikkord for nye Nimbus 250 Nova. Med en innovativ skrogdesign og et tradisjonelt konsept er den svenske flørten med kapitalsterke, fartsglade norske familier i gang.

Familiebåt for fartsglade
[Ugjyldig objekt (NAV)]
Familiebåt for fartsglade

Ocke Mannerfelt heter mannen bak nye Nimbus Nova 250. Og Ocke er ingen hvem som helst innen skrogkonstruksjon. Blant annet er han internasjonalt kjent for sine racerbåter B23 og B28 – sistnevnte god for svimlende 93 knop.

Familiebåt med racerpreg

Men 250 Nova skulle bygges på et annet konsept. Båten skulle sosialiseres inn i den svenske Nova-familien som, ja nettopp, en familiebåt. Og 93 knop har intet med verken småbarn eller svigermødre å gjøre. Derfor måtte Mannerfelt moderere seg en tanke før han grep etter blyant og blanke ark.

Båten som etter hvert tok form på tegnebordet var likevel sterkt preget av sin skaper. Skroget fikk blant annet en tilspisset V-bunn på 24 grader og to tversgående steg. ”Sportslig familiebåt” ble den døpt. Og hva med farten? 46 knop med 310 hestekrefter.

Flerbruksbåt

Selv om 250 Nova er et stykke innovativ skrogdesign er den samtidig preget av svensk tradisjon. Og Nova-tradisjonenes viktigste kjennetegn er flerbrukspotensialet.

Flerbruksfilosofien bak Nimbus Nova har materialisert seg på forskjellige måter: Layouten er stor og åpen for transport og turer i skjærgården. Skroget er tilpasset høye hastigheter. Dette, samt en stor badeplattform, er gjort med tanke på vannsport. Nova-båtene skal også kunne by på søvn og hvile. Derfor er kabinen utstyrt med garderobeskap, to køyer og to dyner.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Siste båtnyheter
  1. Wally One er vist

Et fåtall til Norge

Den norske importøren av Nimbus, Oslo Båtsenter, forteller at det er et svært begrenset antall båter som vil ta turen til Norge. Og av totalt syv eller åtte båter er de fleste allerede solgt. Så dersom du ønsker en Nimbus 250 Nova levert før neste sesong, må fingeren ut snarest.

Prisen for 250 Nova vil lyde på 712.700 kroner med en Volvo Penta 5,7 GSi. Ønsker du en dieselmotorisering, i form av Volvo Penta KAD 32P, må du punge ut med 707.700 kroner.