"Familie-lastebiler": 1 måned igjen

Det er snart slutt på muligheten for avgiftsfri registrering av gigantiske amerikanske ”familiebiler”, men det finnes fortsatt lagre med biler for de som rasker på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
image: "Familie-lastebiler": 1 måned igjen
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Da Stortinget vedtok statsbudsjettet for 2002 satte de samtidig en stopper for avgiftsfri registrering av kombinertbiler med en tillatt totalvekt på mer enn 5 tonn. Grensen er hevet til 6 tonn og dette medfører i praksis at det ikke vil finnes slike biler igjen på markedet.

Det haster

Regelen trådde i kraft 1. januar i år, men Toll- og avgiftsdirektoratet har gitt en dispensasjon til 1. mars slik at de få aktørene i markedet som selger slike biler skulle få litt ekstra tid på selge ut lagrene sine. De har altså inntatt en mye strengere linje her enn da varebilreglene ble forandret 1. april i fjor. Da kunne importørene bruke så lang tid de ville på å selge varebiler i klasse 2 så lenge de var fortollet før 1. april.

image: "Familie-lastebiler": 1 måned igjen

Når det nå gjenstår cirka én måned av tiden, finnes det rundt 240 nye biler igjen på markedet. 190 av disse er av typen Ford Excursion og resten er Chevrolet Suburban som er modifisert for tåle 5 tonn totalvekt.

Er du av typen som skal ha flest kilo med bil, mest mulig slagvolum og blåser i forbruk er det med andre ord ingen tid å miste.

Flere tips

  • Flere tips finner du på denne lenken.

  • Lyst til å diskutere?

    Besøk vårt debattforum!