Facelift på Volvo XC90

En ny motor, som den deler med den nye S80, og en del småtteri ut- og innvendig er oppgraderinger på XC90.

Facelift på Volvo XC90

  1. Store bilder


Den største forskjellen skjer i motorrommet. Den "nye" XC90 kommer ikke i D5-utførelse med 163 hestekrefter som har vært den store slageren her i Norge. Den største motoren er fortsatt V8-eren med 315 hestekrefter. Den nest største er en av nyhetene på bilen. Det er en 3,2-liters rekkesekser med 238 hestekrefter og 320 newtonmeter. Denne motoren har heller ikke turbo. Minste bensinmotor i XC90 blir dermed fortsatt en 2,5-liters turbomotor med 210 hestekrefter og samme dreiemoment som den nye 3,2 literen, nemlig 320. Noen stusser kanskje over at Volvo leverer to bensinmotorer med forholdsvis like effekttall. Saken er nok den at markeder som USA ikke vil ha små bensinmotorer med turbo, mens for eksempel i Norge passer det perfekt. Dette er nok også grunnen til at T6 motoren ble skiftet ut med en V8-motor i sin tid.

Fra nå blir det bare tilgjengelig én dieselmotor i XC90. Det er en femsylindret motor med 185 hestekrefter og 400 newtonmeter. Alle motorer får sekstrinns automatgirkasser unntatt 210-hesteren som må klare seg med fem gir.

Nye detaljer

Det er ikke rare greiene som har forandret seg, men XC90 har nå mer fargetilpassede sidelister, støtfangere og dørhåndtak. Den har nye baklys, sidespeil med blinklys, treblinkfunksjon på blinklysene, pluss nye eksteriørfarger og felger.

Interiøret har fått flere fargekombinasjoner, mulighet for høykvalitetsskinn, nytt display i midtkonsollen, hardiskbasert navigasjonssysstem og nyheter på stereofronten med underleverandører som Dynaudio, Alpine og Bang & Olufsen.

På sikkerhetsfronten har det også skjedd litt. Svingbare xenonlys er på plass og Blind Spot Information System, blindsonehjelp (BLIS) finnes også. Nytt Parkeringskamera som gir et bilde i skjermen i midtkonsollen skal gjøre det enkelt å parkere. Det viser også hjelpelinjer i bildet, basert på rattbevegelser, hvor bilen vil ta veien.

Den nye XC90 er på plass i Norge senere på våren

Store bilder av XC90 finner du her.

Her finner du mer Volvo-stoff:

  • Tester
  • Nyheter
  • Nybillanseringer
  • Spionbilder