KONSENTRERT: Her ser du DinSides motorredaktør, Fred Magne Skillebæk, sammen med Oslos ordfører, Fabian Stang.
KONSENTRERT: Her ser du DinSides motorredaktør, Fred Magne Skillebæk, sammen med Oslos ordfører, Fabian Stang.Vis mer

Fabian Stang i Nissan Leaf

Hovedstadens ordfører kjører rally for miljøet og DinSide. Se resultatet.

Zero Rally er over for i år, og den siste etappen fant sted på Akershuskaia i Oslo. DinSide Motor deltok med landets første Nissan Leaf som for anledningen var på besøk. Etter tre lange dager med et stort mangfold av etapper var det altså duket for avslutning, og hva var vel mer selvfølgelig enn å la byens ordfører få kjøre sjarmøretappen?

Nissan Leaf har ankommet landet

Må sikre plassen

Før siste etappe lå vi an til en god andreplass sammenlagt i klassen. Over minuttet opp til førsteplassen var allerede utenfor rekkevidde dersom de ikke brøt. Ned til tredjeplassen var det en mindre beroliggende avstand, på vel halvminuttet. Å sikre andreplassen sammenlagt var nå lagt i ordførerens hender, men selv var han optimist. Entusiasmen gjorde seg spesielt gjeldende da han forstod at Magnhild Meltveit Kleppa var en av hans motstandere blant gjestesjåførene. En innbitt Fabian Stang tok fatt på oppgaven i det klokka begynte å tikke, og hvordan det gikk?

Det ser du her:


Fabian oppretthold vår heder og ære ved å kjøre prikkfritt. Det var hovedsaken, fremfor å pushe og gjøre kostbare feil. Den lange slalomløypa gikk unna på en tid rett over 1:12.00, og han slo dermed Kleppa med over tre sekunder – og hun var bare passasjer med opprinnelig sjåfør!

Artikkelen fortsetter under annonsen

Se høydepunktene fra årets Zero Rally

Smart eller Mercedes

Stang går ikke av veien for å kjøre miljøvennlig, og har selv en Smart han ratter rundt, dog med en innrømmelse om at det også står en større Mercedes i garasjen, beregnet for de lengre turene. Etter eget utsagn følger han utviklingen rundt elbil, men klarer ikke dy seg da en av fergene legger fra kai.

– Her sitter vi i en elbil som ikke slipper ut noen ting, også damper disse av sted så røyken står ved siden av oss, sier en litt oppgitt Stang.

Likevel er han ikke overbevist om at vi er på rett spor i alt vi gjør.

– Ikke alt tyder på at det er nødvendig med all den kildesorteringen vi holder på med, sier han, og legger til at det kan vise seg at det trengs litt plast i den ordinære søpla for bedre forbrenning av resten.

Zero Rally: Rallystjerner på ukjent mark

Kleppa stakk

Ved målgang hadde han et stort smil om munnen. Løypa var passert uten prikker, på god tid, og DinSides plassering var endelig. Vi havnet på 2.plass i klassen med flest deltakere, og det med ny og ukjent bil. Leaf oppførte seg eksemplarisk, og viste seg godt egnet til oppgaven i et miljøbilløp. Der andre slet med mangel på rekkevidde hadde Leaf flere mil å gå på. På ladestasjonene tok den raskere til seg strøm enn konkurrentene, og økte dermed forspranget ytterligere.

Noen ganger er nest best godt nok.