F-type settes i produksjon

Jaguar dro laknene av roadster-studien F-type på bilutstillingen i Detroit på denne tiden i fjor. Nå er det bestemt at F-type skal settes i produksjon.

F-type settes i produksjon
[Ugjyldig objekt (NAV)]

Studien av den nye roadsteren ble såpass godt mottatt at Jaguar nå har bestemt seg for å starte produksjonsbåndene. Den serieproduserte bilen skal lanseres på en bilutstilling om tre år. Hvilken utstilling, er ennå ikke kjent.

Mindre enn XK8

Det er virkelig travle dager hos Jaguar for tiden. Det er bare to måneder siden britene presenterte den splitter nye X-type, som skal introduseres i løpet av våren. X-type kan du lese mer om her. I likhet med X-type som er mindre enn S-type og XJ, blir F-type mindre enn XK8 – som per i dag er den eneste toppløse Jaguaren.

Motorer

Den nye roadsteren må dele plattform med en eller annen i Jaguars modellrekke, og vi tipper at den vil dele plattform med X-type – da disse er rimelig like størrelsesmessig. Hvilke motorer som vil brumme under panseret på F-type, er ennå ikke kjent. Da studien F-type ble vist for ett år siden, var det plassert en 3-liter fra S-type med 238 hestekrefter under panseret. Vi tipper at denne V6-eren også vil vise seg i produksjonsmodellen – og muligens også en 2,5-liters V6 i tillegg. Dette blir også motoralternativene i X-type. I tillegg er det grunn til å tro at F-type vil komme i en R-modell på et senere tidspunkt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En av mange

Inspirasjonskilden til den nye roadsteren var sportsbilen E-type fra 60-tallet. Målet var å lage en moderne etterfølger etter den legendariske E-type. Dette er ett av mange skritt Jaguar har planlagt i tiden fremover. I løpet av de kommende 36 månedene skal Jaguar presentere 15 nye eller store oppgraderinger og motorer.

Under én million?

Siden det ennå er svært lite av detaljer og spesifikasjoner på F-type som er kjent, er det vanskelig å si noe om hva prisen på den nye britiske roadsteren vil bli. Den skal imidlertid være litt mer tilgjengelig enn XK8-serien, som i kabrioletutgave koster 1,2 millioner kroner. Kan vi håpe på en pris rett under én million?

Relaterte artikler:

  • Jaguar lanserer ”folkemodell”

  • Direkte fra bilutstillingen i Detroit 2000: Jaguar konsept - Jaguar F-type

  • TEST: Jaguar XK8 Coupe – Myk katt med skarpe klør